Danla Bilic, Burcu Esmersoy, Özge Ulusoy, Gamze Erçel, Rachel Araz Kiresepi... Sosyal medya fenomenleri ne kadar kazanıyor?

Sosyal medya fenomenlerinin tartışma konusu olan kazançlarına düzenleme geldi. Fenomenlerin, 1 Mart’tan itibaren her vatandaş gibi vergilerini ödeyeceği açıklandı. Vatandaşın yorumu ise “Danla Bilic gibi isimler artık vergi şampiyonu listesine girer” oldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Şubat 2021 Güncelleme 19 Şubat 2021, 07:02
Danla Bilic, Burcu Esmersoy, Özge Ulusoy, Gamze Erçel, Rachel Araz Kiresepi... Sosyal medya fenomenleri ne kadar kazanıyor?

İÇİNDEKİLER

Sosyal medya sayesinde serveti ceplerine koyan fenomenler, hiç vergi ödemeden zengin oldukları için tartışmalara yol açıyordu.

Her biri milyonluk arabalara binip ultra lüks evlerde oturan fenomenlerin kazancına sonunda düzenleme geldi.

16 Şubat 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan düzenleme kapsamında, 1 Mart 2021'den itibaren reklam hizmeti alımlarında 10'da 3 oranında KDV tevkifatı (kesinti) yapılacak.

Yani fatura kesilen şirket fatura tutarının toplam KDV'sinin 3/10'luk kısmını ödeyecek.

BİNLERCE TL YAĞIYOR…


Fenomenlerin 'sponsorlu' ya da 'ürün tanıtımı' gibi bilgilendirmelerle paylaşılması gereken reklam içeriklerinden elde edilen gelirler, 193 Sayılı Gelir Vergisi Kanunu'na tabii olacak.

Bu düzenlemeyle Instagram'da bıraktıkları alışveriş siteleri linkleri sayesinde binlerce TL kazananlar, devlete de artık her vatandaş gibi vergisini ödeyecek.

Bu düzenlemeyle ise gözler sosyal medyanın reklam zenginlerine çevrildi.

Vatandaş da "Danla Bilic, Duygu Özaslan, Burcu Esmersoy, Özge Ulusoy, Rachel Araz Kiresepi, Eylül Öztürk ve Gamze Erçel gibi isimler artık vergi şampiyonu olur" yorumu yaptı.

RESMEN PARA BASIYORLAR
BURCU ESMERSOY, paylaşım başına 25 bin TL kazanıyor.


DANLA BILIC, paylaşım başına ortalama 70 ile 100 bin TL arasında ücret alıyor.


ÖZGE ULUSOY'UN paylaşım başına aldığı ücret 15 bin TL'ye kadar çıkıyor.


RACHEL ARAZ KIRESEPI, markalar tarafından hediye yağmuruna tutulmakla kalmıyor ünlü markalarla 100 bin TL'lik iş birlikleri yapıyor.


GAMZE ERÇEL'IN paylaşım başına aldığı ücret en az 20 bin TL.