Ceyda Ateş uğruna ailesine resti çekip ABD’ye giden Buğra Toplusoy, ‘şövalye’ oldu

Ceyda Ateş uğruna ailesine resti çekip ABD’ye giden Buğra Toplusoy, ‘şövalye’ oldu. Roman mağazalarının veliahtı işadamı, Chaîne des Rôtisseurs isimli gastronomi topluluğu tarafından bu unvanı aldı. Kısa süre önce kızları olan Ceyda Ateş ile Buğra Toplusoy, Florida'da mutlu bir hayat sürüyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Şubat 2021 Güncelleme 09 Şubat 2021, 07:01
Ceyda Ateş uğruna ailesine resti çekip ABD’ye giden Buğra Toplusoy, ‘şövalye’ oldu

İÇİNDEKİLER

Roman Mağazaları'nın sahibi Turgut Toplusoy'un oğlu Buğra, ailesine Ceyda Ateş uğruna resti çekip 2014'te ABD'ye taşındı.

Ailesinin kabul etmediği güzel oyuncuyla evlenip bir de bebek sahibi olan sosyetik işadamı, Florida'da yeni hobiler edindi. Bunlardan biri de gastronomiydi. Buğra Toplusoy, 2015'te Chaîne des Rôtisseurs isimli gastronomi topluluğuna dahil oldu.

RÜTBE ATLADI


Bu süre boyunca topluluğun birçok toplantısına katılan Buğra Toplusoy, önceki gün rütbe atladı. Sosyetik işadamına, sınırlı sayıda kişiye verilen 'şövalye' unvanı verildi. Bu arada şövalye unvanı almak için dünya mutfağı ve dünyanın dört bir yanındaki içecekler hakkında profesyonel bilgilere sahip olmak şartı var…

50 SENEDİR FAALİYETTE
ChaÎne des Rôtisseurs mutfak sanatları ve yüksek kaliteli yemekle ilgilenen amatör ile profesyonelleri bir araya getirmeyi amaçlayan uluslararası bir gastronomik topluluktur.

1950'de Paris'te kurularak dünyaya yayılan topluluk, iyi yiyeceğin korunmasının yanı sıra mutfak sanatları ve sofra zevklerinin yaşatılması amacıyla hayata geçirilmiş.

Chaîne des Rôtisseurs'ün Türkiye'deki en yüksek rütbeli üyelerinden biri Jeff Hakko. Hakko Ailesi, topluluğun tüm davetlerinde tam kadro hazır bulunuyor.

25 bin profesyonel ve amatör üyesi ile dünyada 80 ülkede faaliyet gösteren derneğe Türkiye, 1994 yılında dâhil oldu. Chaîne des Rôtisseurs'ün İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya'da şubeleri bulunuyor.