Aslan 'para'çası!

Halis Ağa’nın bir zamanlar oturduğu Aslanlı Köşk, fahri konsolosluk oldu. Söz konusu yapının, 350 milyon liraya satılığa çıkarıldığı duyuruldu. Bir talihli 250 milyon liralık teklif sundu. Ancak bu rakam az bulundu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ekim 2018 Güncelleme 10 Ekim 2018, 00:00
Aslan ’para’çası!

İÇİNDEKİLER

2016'da hayatını kaybeden işadamı Halis Toprak'ın bir zamanlar ikamet ettiği İstanbul İstinye'deki Aslanlı Köşk, ihtişamıyla göz kamaştırdı. Birçok diziye sahne olan ünlü köşk, 2009'ta TMSF tarafından satıldı. Söz konusu bina, Haziran 2016'da Güney Afrika Fahri Konsolosluğu olarak kullanılmaya başlandı. Köşkün girişine de "Güney Afrika Fahri Konsolosluğu İstanbul" tabelası asıldı. Fahri konsolosluk binası olan köşk ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. O köşk, satışa çıkarıldı. 10 bin metrekare arazi üzerinde kurulu olan köşk için 350 milyon lira istendiği açıklandı. Köşke 250 milyon lira verebilecek bir talipli çıktı. Ancak bu teklif az bulunduğu için köşkün satışı yapılmadı.




Aslanlı Köşk'ün özellikleri saymakla bitmiyor. 8.721,73 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde köşkün kendisi, misafirhane ve eski eser bir bina bulunuyor. 1173 metrekare kullanım alanlı köşkte, bodrum, zemin kat ve 1 normal kat yer alıyor . Bodrum katta ana mutfak bölümü, personel odası, depo, çamaşırhane, wc, hamam, sauna ve kapalı havuz bölümleri bulunuyor. Zemin katta; giriş holü, oturma ve yemek odası bölümleri, mutfak ve mescit bölümü var. Üst katta ise merdiven holü, yemek ve oturma odası bölümleri, 1 adet şömine odası ile 2 adet yatak odası bölümleri mevcut.

HALİL ÇİLİNGİR