İşte ünlülerin formda kalma yöntemleri

Açlık kriziyle başa çıkmakta zorlanıyorsanız ve kilonuzdan memnun değilseniz ünlülerin beslenme önerilerine kulak verin. Daima zayıf ve bakımlı görünen ünlüler bu yöntem sayesinde hiç kilo almıyorlar. İşte ünlülerin formda kalma yöntemleri...

Giriş Tarihi 09 Mayıs 2018, 00:00 Güncelleme 09 Mayıs 2018, 22:18
İşte ünlülerin formda kalma yöntemleri

İÇİNDEKİLER

RIHANNA

HİNDİSTAN CEVİZİ SUYU

Rihanna'nın sağlıklı cilt ve saç yapısının arkasında Hindistan cevizi suyunun olduğunu söyleyebiliriz. Magnezyum, kalsiyum ve potasyum gibi vücudumuz için önemli mineraller içeren Hindistan cevizi suyu, günlük sıvı alımına katkı sağlar ve sindirim sistemi dostudur. Bağışıklık sistemini destekler. Akşam saatlerinde yaşanan açlık krizlerinde bir bardak hindistan cevizi suyu içerek hafif ve sağlıklı bir ara öğün yapabilirsiniz.



SCARLETT JOHANSSON

PROTEİN KARIŞIMI

Protein tozları, karışımları veya barları bilinçli tüketildiğinde çok sağlıklı olabildiği gibi bilinçsiz tüketildiğinde olumsuz durumları beraberinde getirebilir. Bu tarz ürünler düzenli ve sık spor yapan, ihtiyacı olan proteini besinlerle karşılayamayan kişilerin tüketimine daha uygun. Bu noktada uzman kontrolü önemli. Çünkü spor yapmayan ve fazladan protein ihtiyacı olmayanların protein karışımı kullanmaları böbrek rahatsızlıkları gibi hastalıklara neden olabiliyor.

SELENA GOMEZ

TURŞU

Ülkemizde tuz içeriği yüksek olan turşu, Almanya veya Bulgaristan gibi ülkelerde şeker eklenerek yapılıyor. Dolayısıyla bir çeşidi fazla miktarda tuz içerirken diğer çeşidi fazla miktarda şeker içerebiliyor. Tüketim miktarına dikkat etmekte fayda var. Her açlık krizinde turşu yemek yerine salatalık, havuç, kereviz sapı gibi taze sebzeleri tercih etmek daha iyi olabilir.



LADY GAGA

YEŞİL ÇAY

Lady Gaga bitmek bilmeyen enerjisini yeşil çaydan alıyor olabilir. Yeşil çay, metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlayan müthiş bir antioksidan. Taze yeşil çay yapraklarıyla demlenen çayınızı gün içerisinde iki kupa tükettiğinizde daha fit, sağlıklı ve enerjik olabilirsiniz. Ara öğün zamanı yeşil çayın yanında ceviz veya yabanmersini gibi besinleri tercih edebilirsiniz.



GILLIAN JACOBS

TUZLU KRAKER

Porsiyon kontrolüne dikkat edildiği sürece ve bu kraker çok yağlı, şekerli veya çok tuzlu değilse neden olmasın. Boyutlarına göre değişir ancak ortalama iki veya üç adet kraker yanında bir bardak kefir içerek sağlıklı bir ara öğün yaratabilirsiniz.



CAMERON DIAZ

PATATES KIZARTMASI

Cameron Diaz'ın seçimi oldukça yanlış. Yağ ve karbonhidrat içeriği yüksek patates kızartması, açlık krizinde tüketilirse fazla kalori alımına ve obeziteye davetiye çıkarabilir. Kızartılarak yapıldığından kanserojen etki gösterebilir. Ayrıca posa alımına yeterli katkısı olamadığından, sindirim sistemi sıkıntılarına neden olabilir. Patates kızartmasını nadir tüketmenizde veya fırında baharatlarla pişirmenizde fayda var.



BRITNEY SPEARS

ÇİKOLATA

Britney Spears açlık krizlerinde çikolata yiyormuş gibi görünmüyor, değil mi? Demek ki porsiyon kontrolünde oldukça başarılı. Çikolata, içerdiği kakao sayesinde antioksidan içeriği yüksek bir lezzet. Sağlığınız için çikolatayı yasaklılar listesine eklemek zorunda değilsiniz. Ara öğünlerde kahvenizin yanında bir veya iki bar çikolata tüketebilirsiniz.



JULIA ROBERTS

LAHANA CİPSİ

Pancar cipsi, havuç cipsi veya lahana cipsinin harika atıştırmalıklar olduğunu söyleyebiliriz. Son dönemde oldukça popüler hale gelen sebze cipslerinin posa, vitamin ve mineral içeriği oldukça yüksek. Üstelik evde kendiniz de kolayca hazırlayabilirsiniz. Lahanaları yapraklar halinde ayırıp cips boyutlarında bölün. Fırında ortalama 100 derecede ortalama 45 dakika kadar kurutun. Marketlerde satılan klasik cipslere göre çok hafif ve çok daha besleyici olduğunu söyleyebiliriz.



JESSICA BIEL

MEYVE KURUSU

Kuru meyveler açlık krizleri yaşandığında tercih edilecek sağlıklı alternatiflerden. Çay keyfinizin yanında tüketeceğiniz bir avuç kurutulmuş turna yemişiyle yüksek oranda antioksidan, posa, C vitamini alabilirsiniz. Bu lezzetli besinlerin tatlı krizini de önleyeceğini söyleyebiliriz. Dilerseniz kuru meyvenizi yoğurdun içine ekleyebilir ya da kuruyemişle birlikte tüketebilirsiniz.



DEMI LOVATO

KURABİYE

Demi Lovato'ya bu konuda puanımız sıfır. Aç karnına şeker içeriği yüksek tatlı tüketmek, kan şekerini yorar ve daha sık açlık krizi yaşamanıza sebep olur. Kurabiyesiz yapamayanlardansanız kurabiye tarifinizdeki malzeme listesine göz atın. Beyaz şeker, beyaz un, margarin yerine tam buğday unu veya diğer posa içeriği yüksek esmer unları, meyve, tarçın, tatlandırıcı veya bal/ pekmez, zeytinyağı veya diğer sıvı yağları malzeme listesine ekleyin.



GWYNETH PALTROW

CHIA TOHUMLU BAR

Chia posa, faydalı yağ asitleri, antioksidan içeriğinin yüksek olması sebebiyle değerli bir besin. Bir bara chia eklendiğinde otomatik olarak barın besin değeri artar. Gwyneth'in açlık krizleri yaşadığındaki seçimi yanlış değil. Ancak barların şeker ve yağ içeriğinin dengeli olmasına dikkat etmek gerekiyor. Aksi halde fazladan kalori alabilirsiniz.



TAYLOR SWIFT

DONDURULMUŞ YOĞURT

Tatlı krizi anında dondurulmuş yoğurt tercih etmek çok doğru. Böylece daha az yağ ve kalori; daha fazla kalsiyum ve vitamin alabilirsiniz. Dilerseniz üzerine kuru veya taze meyve de ilave edebilirsiniz.

LUCY HALE

HUMUS

Bitkisel protein kaynağı humusun bu özelliği içeriğindeki nohuttan geliyor. Tahinden dolayı yağ içeriği hiç de az olmayan humusu her açlık krizinde tüketmek doğru değil. Konu humus olunca tüketilen miktar kadar saat de önemli. Öğle yemeği saatlerinde yaşanan açlık krizinde humusun yanında bir bardak ayran ve beyaz peynirli yeşil salatayla sağlıklı bir öğün oluşturabilirsiniz.

ELLIE KEMPER

DONDURMA

Her açlık krizinde dondurma tüketmek kesinlikle çok tehlikeli! Dondurma (sade veya daha hafif olanları), şerbetli ve hamurlu diğer tatlılara göre daha sağlıklı ve hafif bir tatlı çeşididir. Fakat açlık krizlerinde tatlı besin tüketmek, tokluk hissi süresini kısaltarak açlık krizlerini daha sık yaşamanıza sebep olur. Açlık krizlerinde minik bir tost ve yeşil çay, yağsız kraker ve ayran veya ceviz ve süt gibi daha besleyici mönüler oluşturun.