Önemli Hollywood yapımlarında oynayan 5 Türk

Kuşkusuz her oyuncunun hayali Hollywood yapımında yer almaktır. ABD’de yaşayan 5 Türk, çok önemli yapımlarda oynamayı başardı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Nisan 2018 Güncelleme 08 Nisan 2018, 02:26
Önemli Hollywood yapımlarında oynayan 5 Türk

İÇİNDEKİLER

Los Angeles... Dünya sinemasının kalbi Hollywood'a ev sahipliği yaparken, her yıl binlerce kişinin de yeni umudu oluyor. 150 ülkeden Hollywood'a gelenler, bir filmde rol almak için şansını deniyor. Peki Türkler? Evet, 5 Türk oyuncu da imkansızı başarıp, önemli yapımlarda rol aldı. "Desperate Housewives", "Grey's Anatomy", "Ugly Betty", "Glee", "Spartacus", "Taken", "Girls Club" ile "Bored to Death" gibi dizi ve filmlerde rol alan Türkler, birçok yapımcı şirketten de yeni teklif aldı. Türk oyuncuların çok önemli oyuncu coachlar ile çalışması, kendilerine gelen şansları da iyi kullanmalarını sağladı. ABD'ye ilk adım attıklarında sıradan filmlerde bile birkaç saniye görünmek isteyen binlerce kişinin olduğu bu büyük karmaşada, önemli yapımlarda önemli roller almak Türkler'in de başarısını gösterdi. İşte gururumuz olan Türkler:

Lea Michele

New York'ta doğup büyüyen Michele, müzik albümüyle yeniden gündemde. Glee'yi seyredenler onu çok yakından tanıyor. Olağanüstü sesi ve başarılı oyunculuğuyla çok geniş bir hayran kitlesine sahip. Aynı şekilde on binlerce Türk hayranı da var. Babası Türk olan Lea Michele, iyi derecede Türkçe biliyor.



AYŞE TEZEL

Yeni Zelanda'da doğdu ama anne ve babası Türk. Hollywood'da iki film projesinde yer aldı. Daha sonra televizyon dizilerinde oynamaya başladı. Tezel, 'Spartacus' dizisindeki performansıyla tanındı. Cüretkar Canthara rolü ona onlarca teklif getirdi. Sakin bir hayat sevdiğini ve kendisine zaman ayırdığın belirten başarılı oyunca, Los Angeles'ı övdü.



Lainie Kazan

Özellikle yabancı dizi izleyicilerin kolayca tanıyacağı Lainie Kazan, 35 yıldır ABD'de oyunculuk yapıyor. Babası Rus olan Kazan'ın, annesi Türk... Başta "Desperate Housewives", "Grey's Anatomy" ve "Ugly Betty" de yer alan Türk oyuncu, George Clooney, Morgan Freeman ve Jack Nicholson ile de rol aldı.



Rüya Koman

Müzisyen, oyuncu ve yapımcı. Birçok kısa filmde rol aldı. Daha sonra yapımcılığa merak sardı. 'Bored to Death' adlı ünlü televizyon dizisinde de yer aldı. Performansı da çok beğenildi. Hollywood'da başarılı olmak isteyenlerin bir plan dahilinde yürümesi gerektiğine inanıyor.

Umut Erdem

IMDB Umut Erdem'i Matt Erdems olarak tanıtıyor. Ancak kimliğinde Umut Erdem yazdığını her yerde dile getiriyor. Taken ve Girls Club gibi filmlerde rol alan başarılı oyuncu, bu yıl 2 film teklifi daha aldı. Basamakları adım adım çıkacağını belirten Umut Erdem, "Güçlü oyunculuk zamanla olur" dedi.