Bal gibi düşmanlık!

Meltem Cumbul’un ülkemizin adını ‘Bal’ filmiyle tüm dünyaya duyuran Semih Kaplanoğlu’na yaptığı saygısızlık, sosyal medyada tepki çekti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ekim 2017 Güncelleme 03 Ekim 2017, 02:07
Bal gibi düşmanlık!

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz akşamki 24. Uluslararası Adana Film Festivali büyük bir ayıba sahne oldu. Törenin sunucusu Meltem Cumbul; 'Yumurta', 'Süt', 'Bal' üçlemesiyle sinemaseverlerin gönlünde taht kuran yönetmen Semih Kaplanoğlu'na sahnede büyük bir kabalık yaptı. Gecede 'Buğday' filmiyle En İyi Yönetmen Ödülü'nü kazanan Kaplanoğlu, sahneye çıktığında çirkin bir olay yaşandı. Başarılı yapımlarıyla ülkemizi yurt dışında da temsil eden usta yönetmen, ödülünü aldıktan sonra sahnedekilerle tek tek tokalaşmak istedi. Cumbul, elini uzatan Kaplanoğlu'na karşılık vermeyince salon bir anda buz kesti. Cumbul'un sözde protestosuna bir anlam veremeyen Semih Kaplanoğlu, olayla ilgili "Sahnede maruz kaldığım kabalığın ardından bizi yalnız bırakmayan sanatseverlere ve dostlara teşekkürler" dedi.

ÇİRKİN SAVUNMA!
Cumbul ise haddini aşan şu savunmayı yaptı: "Eşitler arası bir selamlaşma olan el sıkışmayı; kendinden olmayanları ötekileştirenle, fakiri zengine böldürenle, güçlüleri tutup zayıfları hor görenle yapmayı reddediyorum. Yüreğime ve sevgiye düşman olanla, gözlerim ve ellerim dost olamaz." Meltem Cumbul'a sosyal medyada "Asıl bölücülüğü ve düşmanlığı sen yapıyorsun" eleştirileri yağdı.