Diren Ahu!

Ağzından kan gelmesi üzerine hastaneye giden Ahu Tuğba'nın akciğerlerinin iflas ettiği ortaya çıktı. Efsane sanatçının kritik tedavisi sürüyor!..

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Eylül 2013 Güncelleme 03 Eylül 2013, 02:25
Diren Ahu!

İÇİNDEKİLER

Son dönem sağlık sorunlaruyla hepimizi üzen Yeşilçam'ın usta isimleri arasına ne yazık ki Ahu Tuğba da eklendi. Bir süredir Bodrum'da olan usta sanatçı, 2 haftadır sıkıntılı günler geçiriyordu. Ağzından kan gelen Ahu Tuğba, sağlık sorunlarının ilerlemesiyle soluğu İzmir'de aldı. Usta oyuncu, Ege Üniversitesi'nde tedavi altına alındı.

NAKİL GEREKEBİLİR!
Endoskopi yöntemiyle ağızdan gelen kanın nedenini öğrenmeye çalışan doktorlar, Ahu Tuğba'ya daha birçok tetkik yaptı. Diğer sağlık sorunları nedeniyle anestezi de uygulanamayan usta sanatçının akciğerlerinin iflas ettiği ortaya çıktı. Doktorlar usta oyuncunun yakınlarına "Akciğer nakli gerekebilir" dedi.

KANSER RİSKİ VAR
Ahu Tuğba'nın akciğer kanseri olması riskine karşılık da kan tahlilleri yapılırken sonuçların birkaç gün içerisinde belli olacağı öğrenildi. 50 yaşındaki sanatçının kızı Anjelik Calvin; uzmanların kendisine "Annenin tüple yaşama riski de var. Şu anda kendisinin hastalığını bulmak ve tedavisi için elimizden geleni yapıyoruz" dediğini söyledi. Ahu Tuğba,2 yıl önce de yine Bodrum'da öksürük nöbeti geçirmiş ve tetkikler sonucu Tuğba'nın akciğerinde kist ve baloncuk tespit edilmişti.

YANINDAN AYRILMIYOR
Ahu Tuğba'nın
bu zorlu döneminde en büyük destekçisi ABD'de eğitim gören kızı Anjelik oldu. Annesinin yanından bir an olsun ayrılmayan Anjelik; doktorlarla da irtibat halinde bulunuyor. Annesinin sağlığına kavuşması için de dua eden Anjelik Calvin; "Annem, güçlü bir kadın. Sağlığına kavuşacağından eminim" dedi.

80'Li YILLARIN SEMBOLÜ
İlk filmini 1974 yılında çeken Ahu Tuğba, 80'li yıllarda Türk Sineması'nın sembollerinden biri oldu. 1963 yılında dünyaya gelen Tuğba, lise öğrenimini Robert Koleji'nde tamamladıktan sonra Kanada'da İngiliz Dili eğitimi gördü. Şarkıcılık da yapan Ahu Tuğba, başından geçen 5 evlilik ve özel hayatıyla da sürekli gündemdeydi.