Aynısefa çiçeği vücudu temizler

Nergis olarak da bilinen aynısefa yaraların hızla iyileşmesini sağlıyor ve lenf sistemini temizliyor Nergis olarak da bilinen aynısefa yaraların hızla iyileşmesini sağlıyor ve lenf sistemini temizliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Mart 2010 Güncelleme 08 Mart 2010, 01:33
Aynısefa çiçeği vücudu temizler

İÇİNDEKİLER

Aynısefa Bileşikgiller familyasına aittir. Ülkemizde yetişen bitkiler arasında çok önemli bir yere sahiptir. Bu şifalı bitki ayrıca nergis olarak da anılır. Bir bahçe çiçeğidir. 50 cm kadar uzar, çiçek renkleri sarıdan portakal rengine kadar değişir, sapı ve yaprakları etlidir ve tutulduğunda, sanki yapışkanmış gibi hissedilir. Bitki çiçekleri, yaprakları ve sapları ile toplanır ve kullanılır. Fakat, güneşin en yakıcı olduğu zamanda toplanması gerekir. Çünkü bitkinin şifalı gücü ancak o sırada doruğa ulaşmış olur. İçeriğinde eterli yağ, müsilaj ve organik asitler barındırır.
Faydaları;
İltihap gidericidir.
Antibakteriyeldir.
Yara iyileştiricidir.
Mantar hastalığına iyi gelir.
Safra salgılarını artırıcı, kramp çözücü ve lenf sistemini temizleyicidir.
Adet kanamalarını arttırır.

İpucu; Aynısefa çayı kan temizleyici bir bitki olarak mikroplu sarılıkta en önemli yardımcıdır. Dolaşımı düzenler, yaraların iyileşmesine yardım eder. Sindirim sistemindeki iltihaplanmaları ve ülserleri iyileştirebilir. Mide ve onikiparmak bağırsağı ülserlerine ile kalınbağırsak iltihabına karşı kullanılabilir. Geciken veya ağrılı adet kanamalarına karşı etkilidir. Bir tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış aynısefa bitkisi, su bardağı dolusu kaynar suyla demlenir. Üstü kapalı olarak 8-10 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 3 bardak çay yeterlidir.

Not: Belirli tarihten 4-5 gün öncesinden başlanarak, günde 1-2 bardak aynısefa çayı aç karnına içilmeli, kanamalar sona erince bırakılmalıdır.


EN ÇOK EVLENMEK İSTENilEN KADINLAR

SON 10 YILA DAMGA VURAN KARELER

EN ÖPÜLESİ DUDAKLAR

DÜNYANIN EN SEKSİ BACAKLI ÜNLÜLERİ