Uzun süre aynı pozisyonda çalışmayın! Uzmanı uyardı: boyun ve bel fıtığı, dirsekte ulnar sinir tuzaklanması...

Uzun süre masa başında oturuyorsanız dikkat! Dr. Öğr. Üyesi İlknur Can, bu kişilerde boyun, sırt ve bel ağrıları, boyunda düzleşme, belde düzleşme gelişebileceğini söylüyor. İşte sizler için derlediğimiz 9 Eylül TAKVİM gazetesi sağlık haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Eylül 2023 Güncelleme 09 Eylül 2023, 07:01
Uzun süre aynı pozisyonda çalışmayın! Uzmanı uyardı: boyun ve bel fıtığı, dirsekte ulnar sinir tuzaklanması...

İÇİNDEKİLER

Uzun süre masa başında pozisyon değiştirmeden çalışmak, bir kas-iskelet hastalığını tetikliyor. Dr. Öğr. Üyesi İlknur Can, bu kişilerde boyun, sırt ve bel ağrıları, boyunda düzleşme, belde düzleşme, boyun ve bel fıtığı, dirsekte ulnar sinir tuzaklanması, karpal tünel sendromu gelişebildiğini söylüyor. Can, "Hep aynı şekilde oturmayın. Belli aralıklarla molalar verin. Basit egzersizler yapın" diyor.



KANSIZLIĞA KARADUT
Şifa deposu karadut, kansızlığa iyi gelerek anemi hastalığına engel olur. Kabızlığa iyi gelir. Kemik erimesini kısmen durdurur. Cilde canlılık ve ışıltı katar. Öğrenmeyi kolaylaştırır. Kalp krizi riskini azaltır.

ENFEKSİYONA KIZILCIK
Kızılcık, idrar yolu enfeksiyonlarını önler. Grip ve soğuk algınlığı hastalıklarını önlemeye yardımcıdır. Sindirimi artırır. Kötü kolesterolü düşürebilir.

YARALAR İÇİN BÖRÜLCE
Börülce, sindirim sistemini düzenler. Kilo vermeye yardımcı olur. Hücreleri yenileyerek yaraların çabuk iyileşmesini sağlar.

FORMÜL: KİLO VERMEK
Reflüsü olan hastalarda olabilen mide fıtığı, yemek borusunda fıtıklaşma gibi durumların ameliyatla tedavisi şarttır. Kişinin kilo vermesi ve gerekli ilaçların kullanılması reflüyü ortadan kaldırabilir.

ÇİĞ SEBZEDEN UZAK DURUN
Geniz akıntısı oluşan hastaların akşam yemeklerinde çiğ sebze, meyvelerden uzak durmaları, asitli içecekleri içmemeleri, alkol tüketiminden uzak durmaları gerekiyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN