Uzmanlardan ruh sağlığını korumak için öneriler: Kendinize vakit ayırın

Ruh sağlığı, bağışıklık sistemi üzerinde etkili oluyor. Uzmanlar, ruh sağlığını korumak için önerilerde bulunuyor: "Kendinize ruh halinizle ilgili sorular sorun. Kendinizle iyi geçinin." İşte sizler için derlediğimiz 20 Temmuz tarihli sağlık haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Temmuz 2023 Güncelleme 20 Temmuz 2023, 06:59
Uzmanlardan ruh sağlığını korumak için öneriler: Kendinize vakit ayırın

İÇİNDEKİLER

Ruh sağlığı, bağışıklık sistemi üzerinde etkili oluyor. Uzman Klinik Psikolog ve Diyetisyen Merve Öz, "Ruhsal olarak kötü hissettiğimizde hastalıklara daha kolay yakalanabiliriz. Bu noktada ruhsal bağışıklığımızı güçlendirmenin genel sağlığımıza da yarar sağlar" diyor. Ruh sağlığını korumak için önerilerde bulunuyor: Kendinize ruh halinizle ilgili sorular sorun. Kendinizle iyi geçinin. Hedeflerinizi belirleyin. Kendinize vakit ayırın. 'Hayır' demeyi öğrenin. Sosyal medyada geçirdiğiniz süreyi sınırlayın



AZ UYKU ÇOK İŞTAH
Uyku üzerinde 67-99 y arası yetişkinlerde yapılan bir araştırma, gecede 5 saat veya daha az uyuyanların, günde 7-8 saat uyuyanlara kıyasla, obezite geliştirme olasılığının ortalama 3 kat daha fazla olduğunu buldu. Bu nedenle, kilo verme planınızın bir parçası olarak yeterli uykuya öncelik vermeniz gerekiyor. Op. Dr. Salim Balin, uyku eksikliğinin etkilerini sıralıyor: Vücutta aşırı yeme hissiyatı. Gündüz yorgunluğu. Beynin sağlıklı seçim yapmasını kısıtlaması.



DİŞ AĞRISINA TARHUN
Tarhun, diş ağrısını dindirir. Kan pıhtılması, felç ve kalp krizi riskini azaltır. Uykusuzluğa yardımcı olur. Sindirim problemlerini tedavi eder. Kansızlığı önler.



TANSİYONA BEYAZ MUCİZE
Sofralardan eksik edilmeyen bir lezzet olan yoğurt, sindirimi kolayltırır. Kilo vermeye yardımcı olur. Vücuda dinçlik ve kuvvet verir. Yüksek tansiyonu engeller. Göz sağlığına iyi gelir.




ASTIMA KETEN TOHUMU
Keten tohumunun içindeki güçlü besinler, kardiyovasküler hastalıklar, iltihaplanma, artrit, alerji, astım ve diyabet gibi birçok hastalık ile savır. Çeşitli kanser riskini azaltır. Kadınlarda üreme sağlığını iyileştirir. Cildi yeniler. Kolesterolü düşürür.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN