Uzmanlardan kritik uyarı: Damar hastalıkları, kalp sağlığını tehdit ediyor!

Damar hastalıkları, kalp sağlığını tehdit ediyor! Uzmanlar, vücudu bir ağ gibi saran bu sistem hakkında uyarıyor. Düzenli egzersizin ve sağlıklı beslenmenin önemine değiniyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Eylül 2023 Güncelleme 16 Eylül 2023, 07:01
Uzmanlardan kritik uyarı: Damar hastalıkları, kalp sağlığını tehdit ediyor!

İÇİNDEKİLER

Sağlıklı bir hayat için sağlıklı damar sistemine sahip olmak gerekiyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Gökçe Şirin, damar sağlığının ihmal edilmemesi gerektiğini belirtiyor. Damarlar, kalbin de sağlıklı olabilmesinin en temel noktasını oluşturuyor.

STRES RİSKLİ
Kalp ve damar hastalıkları faktöre bağlı olarak çağımızın kronik hastalıklarının başında geliyor. Aşırı kilodan kaçınmak, günde en az yarım saat egzersiz yapmak ve stresten uzak kalkmak, kalp sağlığını destekliyor. Prof. Dr. Şirin, en yaygın görülen damar hastalıkları periferik damar hastalıkları olduğunu ifade ediyor. Tedavi yöntemleriyle ilgili şunları söylüyor: Egzersiz ve medikal uygulamalar başlangıç seviyesindeki hastalığın ilerlemesini yavaşlatır. Olası komplikasyonları önlemekte ve hastalığın kontrol altında tutulmasında yeterli olmaktadır. Endovasküler tedavide ise cerrahi operasyonlar öncesi uygulanacak düşük risk teşkil eden ilaçlı balon veya stent gibi uygulamaları içerir.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN