Uzmanlar sağlıklı ve uzun yaşamın 5 sırrını açıkladı

Sağlıklı bir hayatın anahtarı, sağlıklı alışkanlıklardan geçiyor. Uzmanlar, uzun ve sağlık bir ömür için 5 temel noktaya dikkat çekiyor. İşte o 5 temel nokta şöyle....

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ocak 2024 Güncelleme 06 Ocak 2024, 07:00
Uzmanlar sağlıklı ve uzun yaşamın 5 sırrını açıkladı

İÇİNDEKİLER

Sağlıklı bir hayatın anahtarı, sağlıklı alışkanlıklardan geçiyor. Uzmanlar, uzun ve sağlık bir ömür için 5 temel noktaya dikkat çekiyor:

1 BİTKİ BAZLI BESİNLERİ TERCİH EDİN
Özellikle et, işlenmiş gıda, şeker ve tuz tüketimini düşürmek, kalp hastalığı ve kanser de dahil birçok hastalığa yakalanma riskini önemli ölçüde azaltıyor. Bitki bazlı gıdalar, yaşlandıkça hücrelerde meydana gelen hasara karşı koruma sağlıyor.




2 SAĞLIKLI BİR KİLOYU HEDEFLEYİN
İltihaplanma ve hormonal bozukluklara neden olan obezite, ömrü kısaltan sorunları da beraberinde getirdiği için kilo kontrolü önemli. Obezite, kalp hastalığı, felç, yüksek tansiyon ve diyabet gibi hastalıklara yakalanma riskini artırır.

3 DÜZENLİ EGZERSİZ YAPIN
Sizi kronik hastalıklara karşı korur, stresinizi azaltır ve ruh sağlığınızı iyileştirir. Kilo kontrolü sağlama ve vücuttaki yağ seviyesini azaltmanın yanı sıra düzenli egzersiz, kan akışıyla kalp fonksiyonlarının da sağlıklı kalmasını mümkün kılıyor.



4 SİGARA İÇMEYİN
Sigara içmek vücuttaki neredeyse her organı etkilediği gibi kanser, kalp hastalığı ve diyabet olasılığını artırıyor. Sigarayı bırakmanın her yaşta sağlık açısından faydaları var.

5 SOSYALLEŞMEYE ÖNCELİK VERİN:
Daha sağlıklı ve uzun yaşamakta sosyal bağlar da psikolojik açıdan destekleyici nitelikte. Yalnız ve sosyal açıdan izole yaşayan kişilerin erken ölme riski çok daha yüksektir.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN