Uzmanlar cildin pul pul dökülmesine karşı bitkisel yağlar öneriyor

Uzmanlar, cildin pul pul dökülmesine karşı bitkisel yağları öneriyor. İşte sizler için derlediğimiz 22 Eylül tarihli TAKVİM gazetesi sağlık tavsiyeleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Eylül 2023 Güncelleme 22 Eylül 2023, 06:59
Uzmanlar cildin pul pul dökülmesine karşı bitkisel yağlar öneriyor

İÇİNDEKİLER

Nemsizlik ve rüzgâr gibi nedenler cildimizin kurumasına, gerilmesine ve pul pul dökülmesine sebep olabiliyor. Uzmanlar, sağlıklı cilt dokusunun korunması için soğuk sıkım doğal yağların bakım rutinlerine dahil edilmesini öneriyor.

SUSAM YAĞI: Özellikle Çin ve Hint tıbbında önemli bir yere sahip olan susam yağı, içerdiği E vitamini ve antioksidanlar sayesinde cildinizi destekliyor. Aynı zamanda her mevsim güneşe karşı doğal bir koruma sağlıyor.

KENEVİR TOHUMU YAĞI: Duştan sonra vücut bakımında düzenli kullanıldığında kuruluğun azaltılmasında destekleyici rol oynarken cilt elastikiyetinin arttırılmasını da destekliyor. Ayrıca gözenek tıkama riski yani komedojeniklik değerinin 0 olması sebebiyle akne ve komedon oluşumuna sebep olmuyor.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI: Düzenli kullanımında özellikle kuru ciltleri besleyerek çatlak ve pullanma gibi sorunların giderilmesini destekliyor. Neredeyse her evde bulunan ve bakım rutinlerinde pek çok kişinin olmazsa olmazı olan Hindistan cevizi yağı, aynı zamanda gıdalarla kullanımda da tercih ediliyor.

KESKİN GÖZLERE TERE
Tere, adet düzensizliğini engeller. Bağırsakları temizler. Kansızlığı bitirir. Saçların dökülmesini azaltır. Katarakt riskini düşürür.

ÖKSÜRÜĞE VANİLYA
Güzel kokusu ile vanilya, sinirleri yatıştırır. Depresyonu önler. Ateşi düşürür. Öksürüğü hafifletir. Mide bulantısını engeller.

KEMİKLERE İNCİR
Lifli yapısı ile bağırsak hareketlerini düzenler. 1 bardak sütle birlikte tüketildiğinde ise kemikleri güçlendirir.

ÇİKOLATA UYKUSUZ KALMA
ABD'li uzmanlar araştırdı. Uykusuzluğa en çok çikolatanın neden olduğu ortaya çıktı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN