Uzmanından B6 vitamini uyarısı! Vücudun olmazsa olmazını oluşturuyor: Peki B6 vitamini hangi tahıllarda bolca bulunuyor?

Vitamin ve mineraller, sağlıklı bir vücudun olmazsa olmazını oluşturuyor. Yetişkinlerin B6 vitaminini günlük 1.25 ila 1.67mg’ın alması gerekiyor. İşte sizler için derlediğimiz 7 Eylül TAKVİM gazetesi sağlık haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Eylül 2023 Güncelleme 07 Eylül 2023, 07:00
Uzmanından B6 vitamini uyarısı! Vücudun olmazsa olmazını oluşturuyor: Peki B6 vitamini hangi tahıllarda bolca bulunuyor?

İÇİNDEKİLER

Vitamin ve mineraller, sağlıklı bir vücudun olmazsa olmazını oluşturuyor. Uzman Diyetisyen Canel Öner Sayar, bu vitaminin astım, otizm, kardiyovasküler hastalıklar, diyabet, epilepsi, depresyon, böbrek taşı varlığı ve osteoporozdan koruduğuna dikkat çekiyor. B6 vitaminin, yumurta beyazı, baklagiller, soya fasulyesi, kuruyemiş, tahıllar ve zenginleştirilmiş tahıllarda bol miktarda bulunduğunu sözlerine ekliyor.

HANGİ HASTALIĞA HANGİ ÇORBA?
Uzmanlar, hangi çorbanın hangi hastalığa iyi geldiğini açıklıyor:
Mercimek çorbası: yüksek oranda lif içerir. Şeker hastaları için değerli bir besinler. Kötü kolesterolü düşürür. Kalp krizinden korur. Bağırsakların çalışmasını önler. Kansızlığı bitirir. Tansiyonu düşürür.
Ezogelin çorbası: Vücuda ve zihne güç verir. Bağışıklığı güçlendirir. Gözleri korur. Kansızlığı bitirir. Anne sütünü artırır.
Tarhana çorbası: Şeker hastalığına iyi gelir. İnsülin seviyesini dengeler. Soğuk algınlığından korur. Yaşlanma riskini azaltır. Sindirimi rahatlatır. Tansiyonu düşürür. Kemikleri güçlendirir.
Yayla çorbası: Kolesterol ve diyabet hastalığına iyi gelir. Bağışıklığı güçlendirir. Bağırsakları korur. Uykuya geçmeyi kolaylaştırır.

KUŞBURNUYLA SAÇLAR GÜÇLÜ
Saç dökülmesi, kadın ve erkeği mutsuz ediyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Oğuz Küçükçakır, güçlü saçlara sahip olmak için sağlıklı beslenmek gerektiğini söylüyor. "Limon, greyfurt, portakal, çilek, kivi, frenk üzümü, en çok C vitamini içeren meyveler arasındadır. Lahana, domates, kuşburnu, karnabahar, ıspanak, maydanoz, turp, patates, yeşil biber gibi sebzeler en fazla C vitamini içeren sebzeler olarak C vitamini kaynakları arasında yer alır" diyor.



PANKREASA YER ELMASI
Vitamin ve mineral deposu yer elması, hemoroidi engelliyor. Cinsel gücü ve isteği artırıyor. Cilde parlaklık ve ışıltı veriyor. İdrar söktürücü özelliğinin yanında, lifli yapısı ile kabızlığı engelliyor. Böbrek ve pankreasın düzenli çalışmasına yardımcı oluyor. Romatizma ağrılarını dindiriyor. Anne sütünü artırıyor. Kansızlığı bitiriyor.

AYVA YİYİN ZAYIFLAYIN
Kışın sevilen meyvesi Ayva, kilo vermeye katkı sağlıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Saçların uzamasına yardımcı oluyor. Cildin genç kalmasına yardım ediyor. Kanser riskini azaltıyor.

KATARAKTA KUŞKONMAZ
Antioksidan deposu kuşkonmaz, hormonları düzenler. Cildi yeniler. İdrar söktürücü etkisiyle böbrekleri temizler. Kanserli hücrelerin yayılmasını engeller. Mideyi ve bağırsakları güçlendirir. Vücuttaki ödemi atar. Kanı temizler. Kataraktı önler.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN