Uzmanı uyardı: Uyku apnesi deyip geçmeyin!

Uyku apnesi, toplumda şeker ve astım hastalığı kadar sık görülüyor. Erken tedavisinin yapılması, ileride gelişebilecek kalp damar hastalıklarından özellikle tansiyondan koruyor. İşte sizler için derlediğimiz 31 Ağustos tarihli TAKVİM gazetesi sağlık tavsiyeleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ağustos 2023 Güncelleme 31 Ağustos 2023, 06:59
Uzmanı uyardı: Uyku apnesi deyip geçmeyin!

İÇİNDEKİLER

Uyku apnesi, uyku sırasında üst solunum yolunda tekrarlayan, tam ya da kısmi tıkanmalar sonucunda hava akımının kesilmesiyle meydana geliyor. En önemli belirtisini kesintili horlama oluşturuyor.

Son zamanlarda uyku apnesinde ciddi artış olduğunu söyleyen Prof. Dr. Selma Fırat, tedavi edilmediği takdirde ölümle sonlanabildiğini söylüyor: Uyku apnesi, derin uykuya geçememekte sık sık uyanmakta ve bu sebeple gündüz aşırı uyku haliyle dikkatsizlik ve unutkanlıkla karşımıza çıkmaktadır. En çok boyun ve karın çevresinin geniş olduğu insanlarda görülüyor. En önemli sebeplerinden birisini kilo oluşturuyor. Sigara-alkol alıyorsanız bunlardan uzak durun.

KANSIZLIĞA KURU ÜZÜM
Vitamin deposu kuru üzüm, migren ağrılarını dindirir. Sinir sistemini korur ve Alzheimer'la savaşır. Hazımsızlığı engeller. Meme kanseriyle mücadele eder. Kalbi koruyan üzüm, böbrekleri güçlendirir. Akciğerleri temizler. Kansızlığı bitirir.

SİNÜZİTE KARANFİL
Karanfil, sinüslerin temizlenmesini sağlar. Soğuk algınlığı ve gribe meydan okur. Halsizliği engeller. Beden ve zihin yorgunluğunu giderir.

ASTIMA KETEN TOHUMU
Keten tohumu, kalbi korur. Astım hastalığı ile savaşır. Çeşitli kanser riskini azaltır. Kadınlarda üreme sağlığını iyileştirir. Cildi yeniler. Kolesterolü düşürür.

TURP GİBİ OLUN
Salataları süsleyen turp, sindirimi hızlandırır. DNA hasarlarını giderir. Kanserle savaşır. Kalp sağlığını korur. Kolesterolü dengeler.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN