Stresi adım adım yenin! Uzmanından tavsiyeler

Yoğun düzeyde yaşanan stres hem psikolojik hem de fiziksel olarak bazı belirtilere neden olabiliyor. Klinik Psikolog Gamze Şekerci Kuka, stresi azaltmaya yönelik tavsiyeler veriyor. İşte sizler için derlediğimiz 28 Eylül taraihli TAKVİM sağlık haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Eylül 2023 Güncelleme 28 Eylül 2023, 07:00
Stresi adım adım yenin! Uzmanından tavsiyeler

İÇİNDEKİLER

Stres, hayatımızın her noktasında karşımıza çıkıyor. Zaman zaman yaşadığımız stresin bizim için koruyucu bir etkisi olabiliyor. Örneğin tehlike altında hissettiğimizde o tehlikeden uzaklaşmamıza ya da zorlayıcı bir durumun içinden çıkabilmemize olanak sağlasa da yoğun düzeyde yaşanan stres hem psikolojik hem de fiziksel olarak bazı belirtilere neden olabiliyor. Klinik Psikolog Gamze Şekerci Kuka, stresi azaltmaya yönelik tavsiyeler veriyor:
- Duygularınızı sizi anlayacağını düşündüğünüz biriyle paylaşmaya çalışın.
- Olaylara gereğinden fazla eleştirel veya yargılayıcı bir şekilde yaklaşmayın.
- Sınırlarınızın farkında olmaktan ve yardım istemekten çekinmeyin.
- Fiziksel aktivite yapın. Bu yürüyüş ya da koşu olabilir.



PEYNİR BUNAMAYI BİTİR
Japonya'da 65 yaş üstü 1.500'den fazla kişinin besin tüketimleri incelendi. Düzenli olarak peynir yiyenlerin bilişsel testlerde daha iyi puanlar aldığı belirlendi. Sonuçlar, peynir tüketenlerin bunama riskinin daha düşük olduğunu gösterdi. Sayısız faydası bulunan peynir, migren ağrılarını giderir. Kemik yoğunluğuna destek sağlar. Hücre metabolizması ve hücre yenilenmesine yardım eder. Ciltteki lekeleri önler.;



ÜLSERE KARNABAHAR
Karnabahar, güçlü bağışıklıkla hastalıklardan korur. Kalsiyum içeriği ile kemikleri güçlendirir. Yaraların daha çabuk iyileşmesini sağlar. Kilo vermeye yardımcı olur.

KEMİKLERE KUŞKONMAZ
Kuşkonmaz, uzun süre tok tutarak zayıflamaya yardımcı olur. Sindirimi düzenler. Romatizma ve kemik ağrılarını azaltır.

CEVİZ YE UNUTMA
Ceviz, beyin hücrelerini güçlendirir. Alzheimer'dan korur. Bağırsakların temizlenmesini sağlar. Prostat, göğüs ve pankreas kanserini engeller.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN