Kısırlığın şifresi: E!

Vitamin eksikliği kısırlığa yol açıyor. Uzmanlar özellikle E vitamininin önemine dikkat çekiyor. “Lahana ve ıspanak tüketmek sperm kalitesini artırır” diyor. İşte habere ilişkin tüm detaylar ve sizler için derlediğimiz diğer sağlık haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Şubat 2023 Güncelleme 06 Şubat 2023, 06:58
Kısırlığın şifresi: E!

İÇİNDEKİLER

Bir yıl boyunca düzenli ve korunmasız ilişkiye rağmen hamile kalamama durumuna kısırlık deniyor. Son yıllarda yapılan araştırmalar, kısırlıkta E vitamininin önemini gösteriyor. Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Deniz Ulaş, bu vitaminin hem kadın hem de erkeklerde üreme potansiyelini artırdığını belirtiyor.

YAĞDA çözülen ve birçok yiyecekte bulunan E vitamini, erkeklerde sperm sayısını ve hareketliliğini artırıyor. Cinsel gücü yükseltiyor. Kadınlarda ise yumurta geliştirmeye yardımcı oluyor. Gebe kalma ihtimalini kolaylaştırıyor. Polikistik Over Sendromu ve menopoz tedavisinde de faydalı oluyor. E vitamini içeren besinler şöyle sıralanıyor: Lahana, ıspanak, domates, fındık, avokado, turp, şalgam, kivi ve yumurta sarısı...

MUZLA GENÇLEŞIN
TANSİYONUN dengelenmesine yardımcı olan muz, felç riskini yüzde 40 azaltır. Böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olur. Enerji verir. Lifli yapısı ile sindirimi düzenler. Cildi de besler. Muzun kabuğu yüze sürüldüğünde ise kırışıklıkların oluşumunu engeller.

DİŞ AĞRISINA SARIMSAK
NEDEN olduğu şiddetli ağrı ile hayatı kabusa çeviren diş ağrısı, günlük hayatta herkesin yakındığı sorunların başında geliyor. Bitkisel yöntemler de ağrıyı kesiyor. İltihap azaltıcı özelliği olan sarımsak, diş ağrısı çekenlerin yardımına koşuyor. Ezilen sarımsağı, ağrıyan dişin üzerinde bekletmek, sancıyı azaltıyor.

KIRMIZI BİBER PROSTAT BİTER
C vitamini deposu kırmızı biber, kanserle mücadele eder. Kalp krizi ve felci önler. Prostat ve rahim kanserine yakalanma riskini azaltır. Zengin lif yapısı sayesinde kabızlığı engeller. Cinsel gücü ve isteği artırır. Kolesterolü düşürür.