Karpuzu daha sağlıklı tüketmenin yolları: Diyetisyenden pratik öneriler
Yaz aylarının serinleten meyvesi karpuz, glisemik indeksi yüksek olduğu için doğru tüketilmesi gerekiyor. Diyetisyen Kahraman, karpuzun yanında badem, ceviz veya beyaz peynirle tüketilmesini ve sağlıklı smoothieler yapılmasını önerdi.
Giriş Tarihi:
Diyetisyen Gökçenur Kahraman, yaz aylarının vazgeçilmesi karpuzun sağlıklı tüketilmesi için önerilerde bulundu.
Kahraman, "Yazın ferahlatıcı meyvelerinden karpuzun büyük bir kısmı sudan oluşur ancak glisemik indeksi yüksektir. Ana öğünlerden 1-2 saat sonra yanında bir avuç badem veya birkaç cevizle birlikte tüketilebilir. Karpuzun yanına beyaz peynir eklenerek kan şekeri dengesi daha iyi korunabilir. Tokluk süresi uzayabilir. Karpuzu nane, limon, yoğurt gibi malzemelerle karıştırarak sağlıklı smoothieler yapabilirsiniz." dedi.