Karaciğer yetmezliği hayatı tehdit ediyor! Uzmanı yararlı besinleri tek tek sıraladı: Kırmızı pancar, greyfurt...

Karaciğer yetmezliği, hayatı tehdit ediyor. Karaciğeri temizleyen harika besinleri Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen sıraladı. İşte sizler için derlediğimiz 11 Eylül TAKVİM gazetesi sağlık haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Eylül 2023 Güncelleme 11 Eylül 2023, 07:00
Karaciğer yetmezliği hayatı tehdit ediyor! Uzmanı yararlı besinleri tek tek sıraladı: Kırmızı pancar, greyfurt...

İÇİNDEKİLER

Karaciğer yetmezliği, genellikle karaciğerin büyük bir bölümünün geri dönüşümsüz hasara uğraması ile ortaya çıkıyor. Karaciğerin gerekli ve yeterli işlevini yerine getirememesi ile sonuçlanıyor. Hayatı tehdit ediyor. Bu nedenle acil tıbbi destek gerektirir. Karaciğer yetmezliğinin pek çok sebebi bulunuyor. Bunlardan birini de yanlış diyet, diğerini kafasına göre kulaktan duyma yöntemlerle kilo vermek oluşturuyor. Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen ise karaciğeri temizleyen harika besinleri sıralıyor: Kırmızı pancar, alıç, karadut, greyfurt, limon kabuğu ve kendisi, sarımsak, enginar, avokado, ananas, zerdeçal ve murt meyvesi...



KIRMIZIBİBER GRİP BİTER!
Her mevsimin hastalığı gribin tedavisinde sağlıklı besinlerin tüketimi önem taşır. Kırmızıbiber, antioksidan etkisiyle vücudu virüslerden arındırır. Her gün yenilen bir avuç badem, gribin doğal ilacıdır.



KABIZLIĞI CEVİZLE YENİN
Ceviz, prostat kanserinden korur. Bağışıklığı güçlendirir. Beyin gelişimini destekler. Kabızlığı tedavi eder. Toksinlerin temizlenmesini sağlar. Kan şekerini dengeleyerek diyabete karşı korur.

BÖBREKLERE İLAÇ MUZ
Faydalı besin içeriği sayesinde muz, tansiyonu dengeler. Böbrekleri korumaya yardım eder. Enerji verir. Bağırsakların çalışmasını düzenler. Kabızlığı engeller. Mide hastalıklarından korur. Cildi sedef ve akne rahatsızlıklarından korur. Kemikleri güçlendirir.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN