Kalp ve damar hastalıklarında ihmal edilmemesi gereken belirtiler

Kalp hastalıkları sinsi sinsi ilerliyor. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Murat Şener uyarıyor: Nefes darlığı ve geçmeyen ödeminiz varsa hemen doktora başvurun.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ağustos 2023 Güncelleme 29 Ağustos 2023, 07:00
Kalp ve damar hastalıklarında ihmal edilmemesi gereken belirtiler

İÇİNDEKİLER

Kalp ve damar hastalıkları, sağlığı tehdit ediyor. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Murat Şener, kalp sağlığıyla ilgili önemli bilgiler veriyor. Özellikle kalp hastalıklarının vücutta yol açtığı şikayetlere değiniyor. İhmal edilmemesi gereken belirtileri sıralıyor:

GÖĞÜS AĞRISI: Kalp damar tıkanıklığına bağlı göğüs ağrısı çoğunlukla eforla, stresle ve yemek sonrasında ortaya çıkar. Ağrılar dakikalarca sürebildiği gibi dinlenildiğinde hafifleyebilir. Göğüs kafesinden veya göğsün sol tarafından başlayıp sol kola, çeneye ve sırta yayılabilir.

NEFES DARLIĞI: Efor sarf ederken nefes darlığı başlar. İlerleyen dönemde geceleri de rahatsız eder. Kalp rahatsızlığı olanlar nefes darlığından dolayı geceleri düz yatamamaya, yüksek yastıkta yatmaya başlarlar.

BAYILMA: Kalp hastalıklarına veya ritim bozukluğuna bağlı bayılma görülebilir. Bu bayılmalar genellikle kısa sürelidir.

ÖDEM ARTIŞI: Kalp yetmezliğine bağlı olarak vücutta su ve tuz birikebilir. Gündüz biriken fazla su ve tuz yüzünden gece sık sık idrara çıkma isteği duyulur.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN