Kadınların kabusu Pelvik ağrısı cinsel hayatı olumsuz etkiliyor

Pelvik ağrısı, kadınların hayat kalitesini azaltıyor. Uzmanlar, “Cinsel hayatı olumsuz etkiler” diyor. Meditasyon ve derin nefes tekniklerini öneriyor. İşte haberin detayları ve diğer sağlık tavsiyeleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Haziran 2022 Güncelleme 04 Haziran 2022, 06:58
Kadınların kabusu Pelvik ağrısı cinsel hayatı olumsuz etkiliyor

İÇİNDEKİLER

Kronik pelvik (alt karın bölgesi) ağrı sendromu, kadınlarda göbek deliğinin altındaki ve kalçalarının arasındaki bölgede 6 ay veya daha uzun süren ağrı olarak tanımlanıyor. Doç. Dr. Cihan Comba, pelvik ağrılarının ciddiye alınması gerektiğini söylüyor. Şunları anlatıyor: Pelvik ağrılarının belirtileri, şiddetli ve sabit ağrı, gelen ve giden ağrı (aralıklı), donuk ağrı, keskin ağrılar veya kramplar ve pelvisin derinliklerinde basınç veya ağırlıktır. Rahatsızlık, uzun süre ayakta kaldıktan sonra yoğunlaşabilir.



UYUYAMAZ HALE GETİRİR
Ağrı o kadar şiddetli olabilir ki, iş hayatınızı etkileyebilir, uyuyamaz ve egzersiz yapamazsınız. İş dışında cinsel hayatı da olumsuz etkiler. Bazı hastalar cinsel ilişki sırasında, idrar yaparken ve uzun süre oturduklarında şiddetli ağrılar yaşayabilir. Genel olarak pelvik ağrı günlük hayatı bozuyor veya semptomlar kötüleşiyorsa doktora gidilmesi gerekiyor. Ağrı birkaç tıbbi durumun sonucudur. Örneğin, bir kadında her ikisi de kronik pelvik ağrıya katkıda bulunan endometriozis ve interstisyel sistit olabilir.



ALTINDA FARKLI HASTALIK OLABİLİR
Yumurtalık kisti, kas-iskelet sistemi sorunları, yumurtalık kalıntısı, miyomlar, ağrılı mesane sendromu, psikolojik faktörler pelvik ağrıya neden olabilir. Tanı konurken hekimin pelvik muayenesi, laboratuvar testleri, ultrason, bilgisayarlı tomografi (BT) ve manyetik rezonans görüntüleme (MRI), laparaskopi yöntemlerinden yararlanılır. Birçok kadın için optimal yaklaşım, tedavilerin bir kombinasyonunu içerir. Tedavide ilaçlar, hormon tedavileri, antibiyotikler ve antidepresanlar kullanılır. Bazen de ameliyat önerilebilir. Meditasyon ve derin nefes alma gibi birçok teknik kendi başına öğrenilebilir.

PARKİNSON'A TARÇIN SERP
Kokusuyla baş döndüren tarçın, hafızayı güçlendirir. Parkinson ve Alzheimer'dan korur. Şekeri düşürür. Adet sancılarını hafifletir.

KANSIZLIĞA BAL GİBİ ŞİFA
Zengin bir doğal şeker kaynağı olan bal, ilaç etkisi yapar. Kanseri önler. Vücuttaki mikropları öldürür. Enerji verir. Kansızlığı önler.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN