Genç kadınlar dikkat! Ağrı kesici ve antibiyotik tedavisinin yanı sıra egzersiz de kasık ağrısını yok ediyor

Kasık ağrısı olarak tanımlanan pelvik ağrı, genç kadınlarda daha çok görülüyor. Op. Dr. Burhan Özel, gebelik kaynaklı olduğu düşünülen bu ağrının farklı hastalıkların habercisi olabildiğini söylüyor. İstirahat, uyku ve egzersiz yapmayı öneriyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Eylül 2023 Güncelleme 25 Eylül 2023, 07:03
Genç kadınlar dikkat! Ağrı kesici ve antibiyotik tedavisinin yanı sıra egzersiz de kasık ağrısını yok ediyor

İÇİNDEKİLER

Kadınlarda üreme organlarının bu bölgede geniş yer kaplaması ve hastalıkların yanı sıra adet döngüsü boyunca vücutta gerilme olayları nedeniyle olağan ağrılar oluşması söz konusu oluyor.

Genellikle genç kadınlarda 18-25 yaş aralığında daha sık rastlanılan kasık ağrısı, yaş fark etmeksizin yaşamın her döneminde de semptom olarak karşımıza çıkıyor. Regl döneminde kasık ağrılarının daha şiddetli ve sık hissedildiyor. Op. Dr. Burhan Özel, kasık ağrısıyla ilgili merak edilenleri anlatıyor:

BEL FITIĞINA NEDEN OLUR
Kronik hale gelen kasık ağrıları sosyal yaşamı olumsuz etkileyerek depresyon, anksiyete bozukluğuna kadar yol açabilmektedir. Kasık ağrısına neden olabilecek bazı sağlık sorunları şu şekilde sıralanabilir: Endometrial polip, aşırı aktif mesane, idrar yolu taşı ve kum, kabızlık, dış gebelik, düşük, bel fıtığı, düşük yapmak ve stres.

CERRAHİ MÜDAHALE
Kasık ağrısı, hafife alınmayacak ve nedeni sorgulanması gereken bir tablodur. Bu nedenle vakit kaybedilmeden doktora danışılmalıdır. Öncelikle detaylı hasta öyküsü alınmakta ve bazı tetkikler yapılmaktadır.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN