Diş çürüklerini önlemek için uzman önerisi: Sakız çiğne çürüğü önle!

Diş Hekimi Dr. Melek Çam, ağız ve diş sağlığını destekleyen yiyecekleri açıklıyor. Uzamanı, şekersiz sakızların, taze meyve sebzelerin tükürük salınımını uyardığını, çürükleri önlediğini belirtiyor. İşte sizler için derlediğimiz 15 Eylül tarihli TAKVİM sağlık haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Eylül 2023 Güncelleme 15 Eylül 2023, 07:01
Diş çürüklerini önlemek için uzman önerisi: Sakız çiğne çürüğü önle!

İÇİNDEKİLER

Beslenme alışkanlıklarının değişmesi, diş sağlığını da olumsuz etkiliyor. Diş Hekimi Dr. Melek Çam, ağız ve diş sağlığını destekleyen yiyecekleri açıklıyor. Peynirin, çürük önleyici bir besin olduğunu belirten Dr. Çam, "Siyah çayın içerdiği florür, çürüğü azaltır. Yeşil çayın içeriğindeki bileşikler; bakterileri yok edici ve diş yüzeyine yapışmasını engelleyici özellik göstermektedir" diyor. Şekersiz sakızların, taze meyve-sebzelerin tükürük salınımını uyardığını, çürükleri önlediğini belirtiyor.



KADINLARIN DERDİ FİBROMİYALJİ
Yumuşak doku romatizması yani fibromiyalji, kadınlarda daha sık görülüyor. Algoloji (Ağrı) Uzmanı Prof. Dr. Kader Keskinbora, fibromiyaljinin boyun, sırt, omuz ve kalçalarda bir türlü geçmek bilmeyen tutulmalara, kas ağrılarına neden olduğunu söylüyor. Tedaviyle ilgili şunları söylüyor: Ağrılı noktalara radyofrekans tedavisi uygulaması gerekir. Radyofrekans akımı üreten özel bir jeneratör ve bu akımı dokuya ileten bir radyofrekans iğnesi ile ağrılı noktalara girilerek radyofrekans akımı uygulanır.



KEMİKLERE NAR SUYU
Antioskidan deposu nar, sindirimi güçlendirir. Kandaki mikropları temizler. Eklem ağrılarını azaltır. Zatürrenin doğal ilacıdır. Tatlı krizlerini azaltır.

ÇÜRÜKLERE KARABİBER
Mucizevi baharat karabiber, sindirimi destekler. Hazımsızlığı ve gazı engeller. Toksinlerin atılmasını kolaylaştırır. Diş çürüklerine karşı korur. Romatizma ağrısını hafifletir.

TANSIYONA REZENE
Rezene, solunum yolu hastalıklarından korur. Vücuda kuvvet verir. Kanserle mücadele eder. Tansiyonu dengeler. Vücuttaki gazı giderir. Toksinleri atar.

ASTIMA SAFRAN
Mucizevi baharat safran, bronşit, öksürük ve astıma iyi gelir. Kolesterolü düşürür. Kabızlığı bitirir. Saç dökülmesini önler. Vücuda dinçlik verir.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN