Depresyon, kaygı ve stresten kurtulmak için antidepresana gerek yok! Canan Karatay 5 doğal şifayı açıkladı!

Zihinsel sağlık sorunları, günümüzde birçok insanın karşılaştığı önemli bir meseledir. Depresyon, kaygı, stres gibi sorunlar, yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir ve tedavi gerektirebilir. Ünlü beslenme uzmanı Dr. Canan Karatay, bu zihinsel sağlık sorunlarını doğal yöntemlerle ele almanın mümkün olduğunu savunuyor. İşte Dr. Karatay'ın önerdiği 3 doğal mucize yöntem.

Giriş Tarihi 11 Eylül 2023, 09:39 Güncelleme 11 Eylül 2023, 09:39
Depresyon, kaygı ve stresten kurtulmak için antidepresana gerek yok! Canan Karatay 5 doğal şifayı açıkladı!

İÇİNDEKİLER

Dr. Canan Karatay, zihinsel sağlığın beslenme ile yakından ilişkili olduğunu vurgular. Sağlıklı ve dengeli bir beslenme alışkanlığı, ruh halini ve zihinsel sağlığı olumlu yönde etkileyebilir. Omega-3 yağ asitleri, B vitaminleri, magnezyum gibi besin maddeleri, beyin sağlığını destekler. Dr. Karatay, işlenmiş gıdalardan uzak durmayı, doğal ve taze yiyecekleri tercih etmeyi ve bol su içmeyi önerir. Bu beslenme alışkanlıkları, zihinsel sağlık sorunlarının önlenmesine yardımcı olabilir.

ANTİDEPRESAN YERİNE GEÇECEK DOĞAL ÖNERİLER

Prof. Dr. Canan Karatay ruhsal hastalıklar doğal çözüm önerilerinde bulundu. İşte depresyon ve kaygıyı ortadan kaldırmanıza yardımcı olacak o açıklamalar;

UYKU ÇOK ÖNEMLİ

'Stres tetiklenmesinde unutulan birçok etken var. Uykusuzluk vücut için büyük bir strestir. Gün boyu bunun acısı çekilir. Uyumak için melatonin hormonu gerekli. Melatonin hormonu dengesi bozulduğu zaman uyuyamazsınız."

ŞEKER EN TATLI ZEHİR

"Bu hormonun dengesini şeker bozar. Şeker en tatlı zehir. Şeker dendiği zaman sadece tatlı değil tahıl, un, ekmek gibi gıdalar da olabilir."

AĞIR SPOR YAPMAYIN

"En önemli streslerden biri de ağır spor. Eğer deli gibi koşup vücut geliştirme yapıyorsanız kortizol salgılanması başlar. İnsülin direnci yükselir ve şeker hastası olursunuz."

ANTİDEPRESAN YERİNE GEÇİYOR

"Araştırmalara göre günlük 20 dakika yavaş tempoda yürümek antidepresandan çok daha faydalı."

BAHÇELİ EVLER SAĞLIKLI

"Akıllı binaların pencereleri açılmıyor. Klima var. 20. katta oturulması stres kaynağıdır. Bahçeli evler sağlıklı. Bizim zamanımızda gecekondu, tek katlı evler vardı. Biz çocukluğumuzdan beri bahçeli evlerde büyüdük."

12 YAŞINDAKİ ÇOCUKLAR BİLE İÇİYOR

"Stres var diye antidepresan alınmasına gerek yok. İlaçlar da stres artırır. Bu ilaçlar uzun süre kullanıldığı zaman beyin fonksiyonları bozuluyor. Acil durumlar olduğunda kısa süreli kullanılabilir ama sürekli kullanılmaz. Bugün 12 yaşındaki çocuklar bile içiyor. "

BESLENME DE ÖNEMLİ

"Beslenme de stres için önemli. Yoğurt, ev sirkesi, ev turşusu, ev yoğurdu, doğal kelle paça, kemik suyu. Vücutta birikmiş ağır metallerin atılmasını sağlıyor. Vücut asitse eğer stres çok oluyor. Bağırsak sağlığı stressiz yaşam için önemli. Bağırsakların ve vücudun alkali olması lazım. "

BOL BOL DERTLEŞİN

"Su içmek çok önemli. Sevdiklerinizle birlikte olmak, sıkıntıları paylaşmak stresin önüne geçer. Sarılmak da öyle. Kadın ve erkekler özel hayat, iş hayatından dolayı ve çocuklar sınav stresinden dolayı yoğun stres yaşıyor. "

DOĞADAN UZAK KALMAYIN

"İş yerlerindeki mobbing stres yaratıyor. Kadınlara çok baskı yapılıyor, çocuklar sınavla uğraşıyor. Sınav dünyanın en gereksiz şeyidir. İnsanların çocukluk ve gençlik zamanlarını yaşaması gerekiyor. Ben çok üzülüyorum. Doğa bilmiyorlar, anne elinden tutup AVM'ye gidiyorlar. Spor salonu, dershane...Doğadan hepsi uzak. Bence en büyük stres bu zaten.'