En zeki kan grubu ortaya çıktı! Bilim insanları açıkladı: zeka fışkırıyor! A+, A−, B+, B−...

Japon bilim insanları, farklı kan gruplarına sahip bireylerin kişilik özellikleri ve zeka düzeyleri arasında var olabilecek bağlantıları anlamak amacıyla geniş çaplı bir araştırma yürüttü. Binlerce gönüllü katılımcının kan grupları, zeka test sonuçları ve kişilik özellikleri üzerinde detaylı analizler gerçekleştirildi. Bu analizler, kan grupları ile kişilik özellikleri ve zeka düzeyi arasındaki olası ilişkileri ortaya çıkarmayı amaçladı.

Giriş Tarihi 27 Ağustos 2023, 19:01 Güncelleme 27 Ağustos 2023, 19:01
En zeki kan grubu ortaya çıktı! Bilim insanları açıkladı: zeka fışkırıyor! A+, A−, B+, B−...

İÇİNDEKİLER

Bilim insanları, kan grubu ile zekâ seviyesi arasındaki ilişkiyi ortaya döktü. Peki en zeki kan grubu hangisi çıktı? Gelin birlikte bakalım...

Japon bilim insanı Tokeji Furukawa tarafından yürütülen son araştırma, kan gruplarının hem hastalık riskleri hem de karakter özellikleri üzerindeki etkilerini aydınlatıyor.

A tipi kan grubu olanların zeka seviyesinin yüksek olduğu belirtildi. Aynı zamanda bu kan grubuna sahip kişilerin yaratıcılık ve iş birliği özellikleri de diğer kan gruplarına göre daha fazladır. Japonya'da A kan grubu olanların sayısının diğerlerinden daha fazla olduğu belirtildi.

Kan grubu B olanlar, empatik yönleriyle ve kararlılık özellikleriyle ön plana çıkıyor. Bu kişilerin güçlü ve tutkulu bir yapıları da bulunuyor. Ancak B kan grubu olanların bencillikleri ve düzensiz davranışları da söz konusu olabilir. B kan grubu olanlar ve A kan grubu arasında bir çatışma durumu da mevcuttur.

AB KAN GRUBU

Kan grubu AB olanların akılcı bir tarafları var. Aynı zamanda uyum sağlama yetenekleri de mevcuttur. Bu kan grubu hem A tipi hem de B tipi özelliklerini barındırıyor. AB, nadir bulunan bir kan grubu olarak biliniyor. 0 kan grubu olan kişilerin güven ve kararlılık özellikleri öne çıkıyor. 0 kan grubunun sezgileri de güçlüdür.

Olumsuz özellikleri ise bencil ve dengesiz olmalarıdır. AB kan grubu olan kişilerde kalp hastalığının fazla olduğu biliniyor. Bu kan grubuna sahip kadınlarda preeklampsi gelişme ihtimali de fazladır.