Balık demek şifa demek! İşte saymakla bitmeyen faydaları...

Havaların soğumasıyla birlikte tezgahları çeşit çeşit balıklar süslüyor. Uzmanlar, sağlık açısından son derece faydalı olan bu besinin haftada 2-3 kez tüketilmesi gerektiğini belirtiyor ve balığın faydalarını sıralıyor.

Kaynak Gazete
Giriş Tarihi:
Balık demek şifa demek! İşte saymakla bitmeyen faydaları...

Havaların soğumasıyla çeşit çeşit balıklar tezgahı süslüyor. Uzmanlar, sağlık açısından oldukça faydalı olan bu besinin haftada 2-3 kez tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. Faydalarını şöyle sıralıyor:

Kalbi korur: Omega 3 ile kan yağlarını düşürür. Tansiyonu ve kolesterolü dengeler. Kalp krizinden korur.

Alzheimer riskini azaltır: Haftada bir kez balık tüketmek, beyin hücrelerini güçlendirir. Alzheimer ve demans gibi hafıza kaybına neden olan hastalıkları önler.

Saç ve deriyi güzelleştirir: İçerdiği vitaminler ile saçları güçlendiren balık, sedef hastalığından korur.

Depresyonu önler: Anti depresanlarla birlikte balık tüketenlerin, tüketmeyenlere göre depresyonu daha kolay yendiği biliniyor.

Kemik erimesinden korur: İçerdiği kalsiyum ile balık, kemikleri güçlendirir. Menopoz sonrası kadınlarda görülen kemik erimesi hastalığından korur.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN