Akdeniz diyeti kansere savaş açıyor! Günde 3 kaşık zeytinyağı...

Akdeniz diyeti, kansere savaş açıyor. Günde 3 kaşık zeytinyağı tüketmek, meme kanserinden koruyor. İşte haberin detayları ve diğer sağlık haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ekim 2021 Güncelleme 24 Ekim 2021, 06:59
Akdeniz diyeti kansere savaş açıyor! Günde 3 kaşık zeytinyağı...

İÇİNDEKİLER

Kanser, çağın vebası olarak adlandırılıyor. Hem bizim hem de sevdiklerimizin hayatını tehdit ediyor. Bu hastalıkla mücadelede doğru beslenme büyük önem taşıyor. Uzman Diyetisyen Canel Öner Sayar özellikle Akdeniz diyetinin, kanserle mücadeledeki etkisine değiniyor. Günde 3 tatlı kaşığı tüketiminin meme kanserine karşı koruduğunu söylüyor. "Zeytinyağı açısından zengin Akdeniz tarzı diyet, tip 2 diyabet, kanser, kronik ve kardiyovasküler hastalıklar ile hipertansiyon riskini de azaltıyor" diyor.

HER EL TİTREMESİ PARKİNSON DEĞİL
El titremesi rahatsızlığı hemen her yaştan insanda görülebiliyor. Bu şikayeti yaşayan herkes 'Parkinson mu oldum' diyerek paniğe kapılıyor. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Çağdaş Erdoğan ise her el titremesinin bu hastalıktan kaynaklanmadığını söylüyor. "Parkinson hastalığında sadece el titremeleri değil hareketlerde yavaşlama olur. Aşırı kafein tüketimi de el titremesine sebep olabiliyor" bilgisini veriyor.

KEMİKLERE BROKOLİ GÜCÜ
Antioksidan deposu brokoli, prostat kanseriyle savaşır. Kemik ve diş sağlığını korur. Lifli içeriği sayesinde sindirimi hızlandırır. Bağırsak sağlığını destekler. Kabızlığı önler. Mideyi güçlendirir. Kalp sağlığını korur.

DİYABETE ÇARE SARIMSAK
Doğal antibiyotik sarımsak, iltihaplarla savaşır. Öksürük, astım ve bronşit şikayetlerini bitirir. İnsülin direncini dengeler ve diyabetten korur. Tansiyonu düşürür. Kolesterolle savaşır.

KANSIZLIĞA HURMA
Antioksidan deposu hurma, kalp sağlığını korur. Beyin hücrelerini güçlendirerek Alzheimer'la savaşır. Diyabeti önler. Tam bir kanser savaşçısıdır. Kansızlığa iyi gelir.