
Aşırı yağlı ve işlenmiş besinler, sigara-alkol ve çok sıcak besinler, çikolata, kafein oranı yüksek besinler: koyu çay ve kahve, midede ekşimeye neden oluyor. Diyetisyen Tuğba Yaprak, şu besinleri öneriyor...
Zencefil: Hazımsızlığa, mide şişkinliklerine ve mide bulantısına yardımcı olmaktadır.
Soğuk süt: Eğer laktoz hassasiyetiniz yoksa, mide yanmasının engellemek adına soğuk süt içilebilir.
Elma: Lif içeriği yüksek olduğundan, sindirim sürecine yardımcı olmaktadır ve mide rahatsızlıklarının önlenmesini sağlamaktadır.
BADEM: İçeriğinde bulunan lif, antioksidan ve mineraller sayesinde mide asidini nötrleştirmede etkilidir. Günde 10-15 adet çiğ olarak tüketilebilir.
BAL: Sindirim sistemini düzene sokmakta yararlı olan en doğal çözümlerden biridir. Günde 1 tatlı kaşığı bal tüketebilirsiniz. Çayınıza veya ılık suya ekleyebilirsiniz.