Süt elma mideni yakma! (Sağlık haberleri)

Aşırı yağlı ve işlenmiş besinler, sigara-alkol ve çok sıcak besinler, çikolata, kafein oranı yüksek besinler: koyu çay ve kahve, midede ekşimeye neden oluyor. Diyetisyen Tuğba Yaprak, şu besinleri öneriyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ağustos 2021 Güncelleme 09 Ağustos 2021, 07:02
Süt elma mideni yakma! Sağlık haberleri

İÇİNDEKİLER

Aşırı yağlı ve işlenmiş besinler, sigara-alkol ve çok sıcak besinler, çikolata, kafein oranı yüksek besinler: koyu çay ve kahve, midede ekşimeye neden oluyor. Diyetisyen Tuğba Yaprak, şu besinleri öneriyor...

Zencefil: Hazımsızlığa, mide şişkinliklerine ve mide bulantısına yardımcı olmaktadır.
Soğuk süt: Eğer laktoz hassasiyetiniz yoksa, mide yanmasının engellemek adına soğuk süt içilebilir.
Elma: Lif içeriği yüksek olduğundan, sindirim sürecine yardımcı olmaktadır ve mide rahatsızlıklarının önlenmesini sağlamaktadır.

BADEM: İçeriğinde bulunan lif, antioksidan ve mineraller sayesinde mide asidini nötrleştirmede etkilidir. Günde 10-15 adet çiğ olarak tüketilebilir.
BAL: Sindirim sistemini düzene sokmakta yararlı olan en doğal çözümlerden biridir. Günde 1 tatlı kaşığı bal tüketebilirsiniz. Çayınıza veya ılık suya ekleyebilirsiniz.

SIRRI K AJU
Sevilen
kuruyemişlerden kaju fıstığı, bağışıklık sistemini korur. Kansere karşı vücut direncini artırır. Kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller içermesi kemik sağlığı açısından önemlidir. Kansızlığı gidermeye yardımcıdır. İçeriğindeki çinko, çocukların gelişimini destekler.

DÜZENLİ UYKU AĞRININ SONU
Ansızın
vücudun belirli bölgesinde oluşan ağrı, yaralanma veya bir hastalığa karşı yanlış giden bir şeylerin olduğunu gösteriyor. Adeta vücudumuzun bir uyarısı niteliğinde olan bu durum, kimi zaman ortadan kalkıyor. Kimi zaman ise uzunca bir süre devam ediyor. 3 aydan uzun süren ağrılar, 'kronik ağrı' olarak tanımlanıyor. Dr. Nural Aydın, kronik ağrıyı azaltmanın yöntemlerini sıralıyor. Uyku bozuklukları ağrıyı tetikliyor. Kaliteli bir uyku geçirmek ağrıları azaltıyor. Sebze ve meyve tüketmek gerekiyor.

AŞK OLSUN HARDAL
Hardal, cinsel sorun yaşayan çiftlerin yüzünü güldürüyor. Cinsel gücü ve isteği artırıp mutluluk veriyor. Erkeklerde sperm kalitesini yükseltiyor. Tansiyon hastalarının dikkatli tüketmesi gerekiyor.

TARÇINLA KALBİNİ KORU
Tarçın, kalp hastalığı riskini azaltıyor. Kan şekerini dengelenmesini sağlıyor. Göz sağlığına faydalı oluyor. Bağırsak sağlığını iyileştiriyor. İnsülin direncini önemli ölçüde düşürüyor.

KARACİĞERE ÇİLEK
Çilek, kanı temizler. Sakinleştirici etkiye sahiptir. Stresi azaltır. Diş etlerini güçlendirir. Ağız kokusunu giderir. Romatizma ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi gelir. Bağışıklık sistemini güçlendirir.