
Yedi gün 24 saat hiç durmadan çalışan kalp, sağlıklı bir hayatın olmazsa olmazını oluşturuyor. Kalp ve Damar Cerrahı Op. Dr. Orçun Ünal, kalp dostu besinleri sıralıyor:
YEŞİL ÇAY: Bol antioksidan, A, E ve C vitaminleri içerir. Günde bir fincan içmek kalp hastalıklarından korur.
BALIK: Omega- 3 deposudur. Haftada en az bir kere tüketilmesinde fayda vardır.
ÇİKOLATA: Bitter çikolata kalp sağlığı için faydalıdır. Günde 2 ya da 3 parça tüketilmesi, hem tansiyonu hem de kötü kolesterolü düşürür.
CEVİZ: Kan basıncını düzenler. Kanın pıhtılaşmasına engel olur. Günde birkaç avuç ceviz yemek damar sertleşmesini önler.
YULAF: İçeriğindeki lifler sayesinde kalp sağlığını korur.
KUŞKONMAZ: Kolesterolün düşmesine yardımcı olur.
HALSİZLİĞİ BİTİREN DOĞAL REÇETE
Bahar, yorgunluğu ve halsizliğiyle birlikte geliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Deniz Uzunoğlu, bu aylarda vücuda enerji verecek besinleri sıralıyor:
YUMURTA: İçerisindeki protein sayesinde bahar yorgunluğu ile savaşır. Bağışıklığı güçlendirir.
ELMA: Posa kaynağıdır. Bağırsak sağlığını destekler. Günde bir tane yenmelidir.
ENGİNAR: Bağırsakları korur. Haftada 2-3 porsiyon tüketilmeli.ÇILEK: Antioksidan deposudur. Sakinleştirir ve stresi alır. Yorgunluğu bitirir.
ISPANAK: Antioksidan deposudur. Vücut direncini artırır. Bağırsak sağlığını destekler.
SEMİZOTU: Omega-3 kaynağıdır. Yorgunluğu bitirir.
ERİK: Antioksidan özelliği sayesinde bağışıklığı sistemini destekler. Yorgunluğu bitirir.