Yaz meyveleri sağlığa sağlık katıyor

Her mevsim, kendi yiyecekleriyle şifa saçıyor. Yaz meyveleri de sağlığa sağlık katıyor. Karpuz kolesterolü önlüyor. Çilek, cildi yeniliyor. İşte yaz meyvelerinin faydaları...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Haziran 2020 Güncelleme 29 Haziran 2020, 07:06
Yaz meyveleri sağlığa sağlık katıyor

İÇİNDEKİLER




ÇİLEK: Doğadaki en önemli antioksidandır. C vitamini içerir ve vücut hücrelerini hasara karşı korur. Özellikle kanser ve kalp hastalıkları gibi hastalıklara karşı koruyucudur. Bunun yanı sıra cildin yenilenmesinde de büyük rol oynar.


KAYISI: Sarı meyveler A vitamini ve beta-karotenden zenginidir. C vitamini, potasyum ve bol lif içerir. Göz ve kalp sağlığı için önemlidir. Ayrıca boşaltım sisteminin düzenli çalışmasını sağlar.


KİRAZ: C vitamini ve bol potasyum içerir. Potasyumu yüksek olduğundan vücutta fazla biriken suyu atmaya yardımcıdır. İçinde buluna kuarsetin kalp hastalıklarına karşı koruyucudur, kolesterol düşürücüdür.


TAZE ÜZÜM: Yüzyıllar öncesinden beri en kıymetli meyvelerdendir. Tazesi, kurusu, pekmezi her şekliyle birçok faydası vardır. Bol lif, C vitamini ve potasyum içerir. Üzüm çekirdeği zaten bilinen bir antioksidandır. Üzüm kabuğundaki resveratrol ise C ve E vitamininden bile güçlü antioksidandır ve kansere karşı koruyucudur.


KARPUZ: Yaz aylarının en gözde meyvesidir. Bol miktarda su içerir, likopen ve betakarotenden zengindir. Kolesterol ve prostat kanseri için önleyicidir ve damarlarda kan akımını hızlandırır.