Ağız kokusu neden olur, nasıl tedavi edilir? Ağız kokusuna çözüm nedir?

Ağız kokusu, sosyal yaşamı olumsuz etkiliyor. Endodonti Uzmanı Dr. Burcu Kocatüfek Özyılmaz, ağız kokusunun nedenlerini ve tedavi yöntemlerini açıklıyor. İşte ağız kokusu ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Mart 2020 Güncelleme 09 Mart 2020, 07:03
Ağız kokusu neden olur, nasıl tedavi edilir? Ağız kokusuna çözüm nedir?

İÇİNDEKİLER




Toplumda
sık görülen sağlık sorunlarından ağız kokusu, sosyal yaşamı olumsuz etkiliyor. Endodonti Uzmanı Dr. Burcu Kocatüfek Özyılmaz, ağız kokusunun nedenlerini ve tedavi yöntemlerini açıklıyor.


FIRÇALAYIN GİTSİN!
Tüketilen besinler, dişlerin arasında ve çevresinde birikerek ağızdaki bakterileri çoğaltıyor. Özellikle soğan, sarımsak ve baharatlı gıdaların tüketilmesi ağız kokusuna yol açıyor. Bu kokudan kurtulmak için ağız hijyenine dikkat etmek gerekiyor. Diş fırçalamak ve dişleri iple temizlemek, yiyeceklerin ağızda kalmasını engelliyor.


REFLÜYE DİKKAT...
Bazı hastalıklar da kokusuya yol açıyor. Sinüs enfeksiyonu, geniz akıntısı, boğaz enfeksiyonu ve reflü hastalığında ağız kokusu sık görülüyor. Karaciğer, şeker hastalığı ve mide problemlerinin de ağız kokusuna yol açtığı biliniyor.


ÇÜRÜKLER RİSKİ ARTIRIR
Diş çürükleri ağız ve dişlerde artık kalan gıdalar kaynaklı bakterilerin sebebiyet vermesiyle oluşuyor. Bu nedenle ağız kokusuna yol açabiliyor. Uzun yıllar ağızda kalan porselen kaplamalar, eğer tam temizlenmiyorsa hem diş eti problemlerine hem de ağız kokusuna neden oluyor.


BOL SU İÇİN
Ağız
kokusunu önlemek için soğan ve sarımsak gibi yiyeceklerden kaçınmak gerekiyor. Nane aromalı sakız kullanması, kokuyu bir nebze de olsa azaltıyor. Havuç ve salatalık gibi sert gıdalar dişlerde mekanik temizliği sağlıyor. Ağız kokusuna savaş açıyor. Yemeklerden sonra içilen su da koku problemini bitiriyor.

A'DAN Z'YE AĞIZ SAĞLIĞI - ENDODONTİ UZMANI DR. BURCU KOCATÜFEK ÖZYILMAZ

-BİTTİ-