Romatizmaya soğan! İşte iltihap giderici besinler...

Romatizma, dayanılmaz ağrısıyla biliniyor. Bu hastalıkta görülen iltihap, hastanın yaşam kalitesini düşürüyor. Diyetisyen Mehtap Yakut, iltihap giderici besinlerin önemine değiniyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Şubat 2020 Güncelleme 27 Şubat 2020, 07:02
Romatizmaya soğan! İşte iltihap giderici besinler...

İÇİNDEKİLER

Romatizma, dayanılmaz ağrısıyla biliniyor. Bu hastalıkta görülen iltihap, hastanın yaşam kalitesini düşürüyor. Diyetisyen Mehtap Yakut, iltihap giderici besinlerin önemine değiniyor. Omega- 3 içeren ceviz ve balığın düzenli olarak yenmesini öneriyor. Soğanın, eklemlerdeki iltihabı yok ettiğini söylüyor. "Zerdeçal, içeriğindeki kurkumin maddesi ile iltihabı düşürür. Vücut direncini artırır. Romatizması olanların kızartma, paketli gıda, mısır ve patatesten uzak durması gerekir" diyor.

YARIN: GENÇLEŞTİREN BESİNLER