Romantik nar! İşte faydaları...

En sevilen meyvelerden nar, bolca C vitamini içeriyor. Aşk hayatına da renk katıyor. Afrodizyak etkisiyle cinsel gücü artırıyor. İşte detaylar ve Takvim Gazetesi’nin 23 Ekim 2019 tarihli Sağlık sayfalarından derlediğimiz haberler…

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ekim 2019 Güncelleme 23 Ekim 2019, 08:00
Romantik nar! İşte faydaları...

İÇİNDEKİLER

En sevilen meyvelerden nar, bolca C vitamini içeriyor. Aşk hayatına da renk katıyor. Afrodizyak etkisiyle cinsel gücü artırıyor. Diğer faydaları ise şöyle sıralanıyor:
Kalp hastalığından korur.
Prostat hastalığını önler.
Sindirimi hızlandırır.
Cildi besler ve gençleştirir.
Dişleri korur. Çürüğü önler.

PROSTAT GENETİK
PROSTAT kanseri, adıyla bile erkekleri korkutuyor. Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Umut Gönülalan, bu hastalığın genetik etkisine değiniyor. "Ailesindeki erkek akrabalarında prostat kanseri olan kişilerde prostat kanseri gelişme ihtimali artar" diyor. 45 yaşından sonra her yıl prostat kontrolünün önemine dikkat çekiyor.


HAZIMSIZLIĞA ÇARE NANE
Omega-3
deposu nane, kansızlığı bitirir. Vücudu toksinlerden temizler. Ferahlatıcı etkisiyle solunum yolu hastalıklarını önler. Hazımsızlığı engeller. Sindirimi hızlandırır. Adet sancısını hafifletir.

KABIZLIĞA BEZELYE
Vitamin
deposu bezelye, hücreleri onarır. Anti-aging etkisiyle cilt hücrelerini yeniler ve gençlik sağlar. Sinir hücrelerini onarır. Alzheimer'dan korur. Katarakt riskini azaltır. Kabızlığı bitirir.

BAĞIRSAKLARA HURMA
Cennet
hurması, kanserli hücreleri küçültür. Vücut direncini artırır. Toksinleri temizler. Metabolizmayı hızlandırır. Gastrit ve ülserden korur. Bağırsak florasını zenginleştirir. Damarları genişletir.

TANSIYONA KEREVİZ ETKİSİ
Midedeki
asit oranını dengeleyen kereviz, reflü şikayetlerini azaltır. İltihaplarla savaşır. Özellikle idrar yolu enfeksiyonunu tedavi eder. Yüksek tansiyonu düşürür. Karaciğeri temizler. Böbrekleri korur