Prof. Dr. Canan Karatay'dan kış reçetesi! Bu besinler bağışıklık sistemini güçlendiriyor

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, bağışıklık sistemini güçlendirecek reçeteyi açıkladı: Lahana, brokoli, karnabahar, kereviz, ev turşusu, soğan ve karnabahar yiyin. Turp yerseniz turp gibi olursunuz...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ekim 2019 Güncelleme 21 Ekim 2019, 08:00
Prof. Dr. Canan Karatay’dan kış reçetesi! Bu besinler bağışıklık sistemini güçlendiriyor

İÇİNDEKİLER




Havalar
soğumaya başlarken, kışın hastalıklardan korunmak isteyenlere İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'dan öneriler geldi:

Evde yapılan turşu bağırsaklardaki bağışıklık sistemini güçlendiren bakterileri çoğaltıyor. Turşu ve turşu suyu tüketin.


Yaz sebzeleri kışın yenilmez. Lahana, brokoli, karnabahar, kereviz, turp gibi sebzeleri bol bol tüketin.


Patlıcanın, yeşil biberin, domatesin kışın sofrada yeri yok. Şimdiden ya kurutacaksınız ya pastörize edeceksiniz ya da turşu yapıp kullanacaksınız.

Eğer meyvelerin üstünde pestisit, mantar ilaçları varsa yemeyin. Onun için 'doğal meyve, kurtlu elma tüketin' diyorum. En sağlıklı meyve, ilaçsız olan zeytindir. Kışın en çok tüketeceğiniz meyve Anamur muzudur ve zeytindir.


Grip, bağışıklık sisteminin çökmesi demektir. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için turp yiyeceksiniz, turp gibi olacaksınız. Soğan, karnabahar yiyeceksiniz. Kelle paça ve işkembe çorbası tüketeceksiniz.

Köy tereyağı, soğuk sıkım zeytinyağı sizi hastalıklardan korur.

Ev sirkesi bağışıklık sisteminizi güçlendirir.


PASTIRMAYI BOL BOL YİYİN
Kayseri'de
bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Kitap Fuarı'na katılan Prof. Dr. Canan Karatay, "Doğal, işlem görmemiş, içine katkı maddesi koyulmamış pastırma dünyanın en sağlıklı etidir. Paranız varsa bol bol yiyebilirsiniz. Pastırma vücuttaki alevlenmeyi ve hastalıkları önler" dedi. Enerji içeceklerinin zararlı olduğuna dikkati çeken Karatay, "Bir kutu enerji içeceğinin içindeki yapay şekerler kalp krizi sebebidir" ifadesini kullandı.