Sağlıklı bir vücudun yolu, sağlıklı bir beyne sahip olmaktan geçiyor. Araştırmalar, dünyada
Alzheimer ve Parkinson gibi
nörolojik hastalıkların hızla yayıldığını gösteriyor. Geçirdiği kaza sonrası beyin felciyle mücadele eden ABD'li
Dr. Michelle Schoffro Cook, güçlü beyne sahip olmada beslenmenin önemine dikkat çekiyor. Kendisine uyguladığı diyetle
nörolojik hastalıklarından kurtulan Dr.
Cook, tüm bilgilerini topladığı kitaplarında insanlara umut oluyor. Süt ve
süt ürünlerinin bile
beyne zarar verdiğini belirten Dr. Cook, şunları söylüyor...
ANTİBİYOTİK DOLU
Tüm dünyada en çok tüketilen besin gruplarının başında süt ve
süt ürünleri geliyor. Süt ürünleri, reklamlarda sağlıklı bir vücudun ihtiyaç duyduğu besinler olarak tanıtılıyor. Ancak süt, peynir, dondurma, yoğurt ve tereyağından uzak durmak için yüzlerce neden bulunuyor. Günümüzde süt ürünleri, mandıra ortamlarında toplanıyor. İnekler, süt verimlerinin artırılması için antibiyotik bombardımanına tutuluyor. Bu durum, tüketeceğimiz süt ürünlerine de yansıyor. Özellikle mandıra ürünleri bolca
hormon ve antibiyotik barındırıyor. Bu süt ürünlerinin tüketilmesi de vücutta iltihaplanmalara sebep oluyor. Araştırmalara göre mandıra ineklerinden elde edilen sütü tüketenlerin
Parkinson hastalığına yakalanma riski yüzde 17 artıyor. Yani hormonlu ve antibiyotikli ne kadar çok süt içerseniz,
nörolojik hastalıklara yakalanma riskiniz de o kadar artıyor. Üstelik süt, yoğurt, pasta, tereyağı ve kurabiye gibi pek çok üründe bulunduğunu unutmamak gerekiyor.
HAFIZAYI GÜÇLENDİRİR...
Beynin gıdası olarak adlandırılan
yaban mersini, faydalarıyla dikkat çekiyor. Antioksidan deposu olan yaban mersini, hafıza kayıplarını önlüyor. Beyin hücrelerini koruyan bu meyve, aspirin görevi de üstleniyor. Damar tıkanıklığını önleyen yaban mersini, felce ve
Parkinson hastalığına savaş açıyor. Güçlü bir beyin için yaban mersinini hafta beş gün, en az yarım bardak kadar tüketmek gerekiyor.