Diyabetin şifresi kırmızı! Uzmanlar uyardı: Her gün elma ve badem yiyin

İlaçlar, diyabete çare olmuyor. Beslenme Uzmanı Dr. Mark Hyman, hastalara ‘doğru besinleri tüketin’ uyarısı yapıyor. “Her gün elma ve badem yiyin” diyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Nisan 2019 Güncelleme 09 Nisan 2019, 07:57
Diyabetin şifresi kırmızı! Uzmanlar uyardı: Her gün elma ve badem yiyin

İÇİNDEKİLER



Geleneksel
beslenme alışkanlıklarından uzaklaştıkça, kronik hastalıkların görülme sıklığı arttı. Kanser, diyabet, tansiyon, kolesterol ve kalp hastalıkları tüm dünyada milyonlarca insanı tehdit etmeye başladı. Ömrü kısaltan hastalıklardan diyabetle mücadelede tıbbi gelişmeler ne yazık ki sınıfta kaldı. ABD'li Beslenme Uzmanı Dr. Mark Hyman, diyabetin doğru beslenmeyle iyileşeceğini vurguladı. Şu bilgileri paylaştı...


'TOPRAKTA' YETİŞSİN
Diyabet, adıyla bile korkutan bir hastalık. Tüm dünyada milyonlarca kişinin mücadele ettiği bu hastalığın tedavisinde beslenmenin büyük önemi var. Hastaların kafasında her besinin diyabet için zararlı olduğu imajı bulunuyor. Bu nedenle hastalar, kan şekerlerini dengelemek için doğru beslenmek yerine ilaca bağımlı yaşamaya başlıyor. Oysa toprakta yetişen her besin, vücudumuz için sağlıklı. Bu besinleri doğru tüketmek, hastalıklara karşı korur.


İLAÇ GİBİ FASULYE!
Protein dendiğinde akıllara yalnızca kırmızı et geliyor. Fazla tüketildiğinde riskli olan kırmızı ette bulunan protein, kuru baklagillerden sebzelere kadar pek çok gıdada mevcut. Tokluk süresini uzatan, vücudun bağışıklığını güçlendiren protein doğru oranda tüketildiğinde kan şekerini dengeler ve diyabetten korur. Şekersiz bir hayat için sofranızda yer vermeniz gereken protein kaynakları şunlardır:

Baklagiller: Kırmızı ve yeşil mercimek, nohut, bezelye, kuru fasulye ve barbunyada bulunur. Kan şekerini dengeler.

Kırmızı meyveler: Yaban mersini, kiraz, böğürtlen ve ahududunu günde yarım fincan kadar yemek kan şekerinin yükselmesini engeller.

Erik: Şeftali, nektari ve erik gibi çekirdekli meyveler, lif deposudur. Günde 1-2 adet yemek sağlığı korur.

Kuruyemiş: Sofranızdan eksik etmeyin. Kilo vermeye yardımcı olan kuruyemişler, kan şekerinin dengelenmesini sağlar. Çiğ olanları tercih etmek gerekir. Badem, ceviz ve fındığı günde bir avuç kadar tüketebilirsiniz.



TARÇIN HAYAT KURTARIR
Tarçının ve yeşil çayın barındırdığı bileşenler, kan şekerini kontrol eder. İnsülin hassasiyetini giderir. Yağ yakan yeşil çay, metabolizmayı hızlandırır. Diyabetin neden olduğu şikayetleri azaltır.


ŞİFALI BROKOLİ

Malzemeler:
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
4 fincan brokoli
Tuz
Yarım dilimlenmiş limon

HAZIRLANIŞI: Zeytinyağını büyük bir tencerede ısıtın. Brokoliyi tencereye atıp yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzlayıp limon dilimleriyle tercih edin.



Elma: Günde bir elma tüketmek, diyabete karşı korur.

Çekirdek: Kabak çekirdeği, ay çekirdeği ve susam çekirdeği, kan şekerini düşürür. Tok tutar.

Yaban mersinini günde yarım fincan tüketmek, kan şekerini dengeler.


DİYABET TADINIZI KAÇIRMASIN - DR. MARK HYMAN

HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL

YARIN: YUMURTA MASUM...