Kalp krizini 3 ayda defet!

Kaynak Gazete
Giriş Tarihi:
Kalp krizini 3 ayda defet!
Londra'da yapılan bir araştırmaya göre, sağlıklı yeme alışkanlıkları edinmenin kalp krizi riskini 3 ay gibi kısa bir sürede üçte bir oranında azalttığı söyleniyor. Araştırmaya yaşları 40 ila 70 arasında değişen 162 kişi katıldı. Katılımcıların yarısına beyaz ekmek, kırmızı et, tam yağlı peynir, tereyağı diğer gruba ise az yağlı süt ürünleri, yağsız et, tam tahıllı kahvaltı gevrekleri yemeleri, günde beş porsiyon sebze ve meyve tüketmeleri, ayrıca haftada bir kez de yağlı balık yemeleri söylendi. Üç ay sonra ikinci grubun ortalama 1,3 kilo verdiği ve bel çevrelerinin 0,7 cm daraldığı görüldü. İlk gruptakilerse 0,6 kilo alırken, bel çevreleri 1,1 cm kalınlaştı. Araştırmacılar bu şekilde kalp krizi riskinin yüzde 30 azaldığını hesapladı.