Bahar kabusu polenler

Uzmanlar bahar aylarının başlaması ile birlikte havada uçuşan polenlerin arttığını, bu nedenle alerjisi olan kişilerin solunum yollarında rahatsızlık duyduğunda astım şüphesiyle doktora başvurmasını istedi.

Giriş Tarihi 07 Mart 2019, 11:15 Güncelleme 07 Mart 2019, 11:15
Bahar kabusu polenler

İÇİNDEKİLER

Nuh Naci Yazgan Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Dr. Hüseyin Biraderoğlu, başta polen olmak üzere ev tozu akarları, küf mantarları, çeşitli gıdalar, kedi-köpek tüyü, hamam böceği ve bazı kimyasal maddelerin alerjik bünyeli kişilerde etkili olduğunu söyledi.

Alerjisi olan kişilerin özellikle bahar aylarında nefes darlığı, hırıltılı solunum, sürekli ve inatçı öksürük, balgam, göğüste sıkışma hissi olması durumunda astımdan şüphelenmesi ve uzman doktorlara başvurması gerektiğinin altını çizen Biraderoğlu, şöyle dedi:

"Polen alerjisine bağlı olarak gelişen hastalıkların ve özellikle alerjik astımın tanısında kullanılan, kişinin hangi maddeye karşı alerjisi olduğunu tespit eden alerji testi ve astım ve KOAH teşhisinde kullanılan solunum fonksiyon testi gibi testler göğüs hastalıkları hastanesinde yapılmaktadır. Bu mevsimde alerjisi olan kişilerin polenlerin havadaki yoğunluğuna bağlı olarak belirli saatlerde dışarı çıkıp, geldiklerinde palto ceket ve elbiselerini silkelemesi gerekmektedir."

CNNTÜRK