Hacılar yurda döndü

Kabus yurda geri mi dönüyor? Aralarında domuz gribi hastası olan 10 hacı helikopter ambulansla yurda geri getirildi.

Giriş Tarihi 07 Mart 2019, 11:16 Güncelleme 07 Mart 2019, 11:16
Hacılar yurda döndü

İÇİNDEKİLER

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, aralarında domuz gribi virüsüne rastlanan hacıların da bulunduğu 10 Türk hacı hava ambülans uçakla bugün Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye getirildiğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2011 Kış Oyunları Hazırlık Toplantısı'na katılmak üzere Erzurum'a geldi. Burada basın mensuplarıyla bir araya gelen Bakan Akdağ bir soru üzerine, Suudi Arabistan'da domuz gribine yakalanan hacıların da aralarında bulunduğu 10 hastanın Türkiye'den gönderilen hava ambülans uçakla Türkiye'ye getirildiğini söyledi.

Akdağ, "Hacılarımızdan zannediyorum 10 civarında kardeşimiz bugün hava uçakla Türkiye'ye getirilecek. Bugün hacılardan 6'sı Türkiye'ye getirildi. 4'ü de önümüzde süreçte getirilecek. Bunların bir kısmında solum yetmezliği olduğu için vantilatörü bağlı. Bunların da ambülans uçakla getirilmesi lazım. Bu hacılarımızdan da ikisinde domuz gribi tesbit edildi." dedi. Bakan Akdağ bu sene Suudi Arabistan'da özellikle de Hicaz Bölgesi'nde grip ve nezle gibi hastalıkların da yaygın olduğunu belirtti.

2 kişi domuz gribi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'ye getirilen hacılardan ikisinde domuz gribi tespit edildiğini söyledi.
Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ile Erzurum'da bulunan Bakan Akdağ, 2011 UNIVERSIADE Koordinatörlük Merkezi'nde düzenlenen Erzurum 2011 UNIVERSIADE Hazırlık ve Düzenleme Kurulu Toplantısı'ndan sonra, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Akdağ, bir soru üzerine altı hacının ambulans uçakla Türkiye'ye getirildiğini söyleyerek, şunları kaydetti:

''Hacıların Türkiye'ye uçak ambulanslarla getirilmesinin sebebi domuz gribi değil. Biz başından beri yurt dışında olan vatandaşlarımızı biliyorsunuz ihtiyaçları olduğunda uçak ambulansla Türkiye'ye taşıyoruz. Hatta komşu ülkelerden ihtiyacı olanları da taşıyoruz. Mesela Gazze'den bebekler getirdik. Bundan sonra da getireceğiz. Bu anlamda on civarında hacımız uçak ambulansla getirilmesi gerekli olan hacılar olarak arkadaşlarımız tespit etti. Bunlardan altısı getirildi, dördü de bu ay içerisinde Türkiye'ye getirilecek. Türkiye'ye getirilen bu hacılardan ikisinde domuz gribi tespit edildi. Çalışmalar bu doğrultuda devam ediyor.''