İstanbul'da göz salgını alarmı

İstanbul'da son bir hafta içerisinde göz iltihabı vaka sayılarında önceki haftalara göre yaklaşık üç katlık bir artış yaşandı.

Giriş Tarihi 07 Mart 2019, 11:16 Güncelleme 07 Mart 2019, 11:16
İstanbul’da göz salgını alarmı

İÇİNDEKİLER

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, sağlık kuruluşlarına yapılan başvurularda viral konjuktivit (göz iltihabı) teşhisi konanlarda şu an için ciddi seyreden vaka bulunmadığı, hastanelere yapılan başvurular ve vakaların İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerince takip edildiği bildirildi.

Yaz mevsiminde sıcağın ve nemin artmasıyla birlikte kolaylıkla insandan insana damlacık, solunum sekresyonları ve temas ile bulaşıp ve küçük salgınlara yol açabildiği belirtilen göz iltihabı virüsleri için özel bir tedaviye gerek olmadığı, 1-2 hafta, nadiren 3 hafta içinde kendiliğinden iyileştiği aktarıldı.

Halkın alacağı basit önlemlerle ve özellikle kişisel hijyene dikkat ederek bulaşmanın önüne geçebileceğini belirten İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri bunun için "Eller sık sık su ve sabunla yıkanmalı, eller göze dokundurulmamalı ve ovuşturulmamalıdır. Havlular ortak kullanılmamalı kişiye özel olmalı, su ve deterjanla yıkanmalı, kağıt havlular tek kullanımlık olmalı ve atılmalıdır.Yastık kılıfı, gözlük, makyaj malzemesi, göz damlası veya merhemi ortak kullanılmamalıdır" dedi.