Renklerine göre meyvenizi seçin!
Giriş Tarihi:
Bağışıklık sisteminizi güçlendirerek, hastalıklara karşı kendinizi
korumak için
sağlıklı
beslenmek şart.
Sağlıklı bir
beslenmenin olmazsa olmazları ise
meyveler. Kalp krizi ve körlük riskini azaltmak, diş eti dokusunu ve hafızayı güçlendirmek, yaşlanmayı geciktirerek
sağlıklı ve uzun bir ömür geçirmek istiyorsanız, yapmanız gereken tek şey tüketeceğiniz
meyvenin rengine karar vermek. Çünkü her
meyve, içerdiği pigmentlere göre farklı bir koruyucu işlevi görüyor.
Meyvelerin
kırmızı , yeşil, turuncu, mor gibi renklerde olmasını sağlayan pigmentler onları güneşin ultraviyole ışınlarından koruyan "antioksidan" lar. Bu bilgileri Ankara Üniversitesi
Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aziz Ekşi'den aldık.
Havadaki bu serbest radikallerle savaşmanın anahtarı ise kendinize meyve ve sebzelerden rengarenk bir kalkan oluşturmak.
Beslenme uzmanları yaşa ve cinsiyete göre günde 5 ila 9 porsiyon arasında
meyve ve sebze tüketmeyi
tavsiye ediyorlar. Sindirimi daha zor olduğu için
meyve
yemek istemiyorsanız,
meyve suyu da içebilirsiniz. Sebze ve
meyve suyu içtiğimizde
vücut besini anında emer ve minerallerin neredeyse tamamı
vücutta kalır.
Havadaki bu serbest radikallerle savaşmanın anahtarı ise kendinize meyve ve sebzelerden rengarenk bir kalkan oluşturmak.