Sağlık Bakanlığı 10 bin personel alımı atama ne zaman yapılacak, gerekli evraklar neler? KPSS-2022/5 atanamayanlar ne yapacak?

Son dakika haberine göre 15-22 Mart tarihleri arasında tercihleri alınan KPSS 2022/5 Sağlık Bakanlığının 10 bin sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme sonuçları açıklanmış. Sonuçlarını öğrenenler Sağlık Bakanlığı 10 bin personel alımı atama ne zaman yapılacak, gerekli evraklar neler? KPSS-2022/5 atanamayanlar ne yapacak? sorularına yanıt aramaya başladı. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 29 Mart 2022, 10:28 Güncelleme 29 Mart 2022, 11:16
Sağlık Bakanlığı 10 bin personel alımı atama ne zaman yapılacak, gerekli evraklar neler? KPSS-2022/5 atanamayanlar ne yapacak?

İÇİNDEKİLER

SON DAKİKA 10 BİN SAĞLIKÇI ALIMI HABERLERİ ÖSYM'den duyuru geldi, 10 bin sözleşmeli personel alımı yerleştirme sonuçları açıklandı. Binlerce aday 15 Mart'tan itibaren tercihlerini vermeye başlamıştı. 22 Mart'ta sona eren işlemler sonrası gözler ÖSYM'den sonuçlar ile ilgili son dakika açıklamalara çevrilmişti. ÖSYM Başkanı Halis Aygün, '' KPSS 2022/5 Sağlık Bakanlığının 10 bin sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme sonuçları http://sonuc.osym.gov.tr adresimizde açıklanmıştır. Sonuçların sağlık camiasına hayırlı olmasını dilerim.'' dedi. Peki; Sağlık Bakanlığı 10 bin personel alımı atama ne zaman yapılacak, gerekli evraklar neler? KPSS-2022/5 atanamayanlar ne yapacak?

10 BİN SAĞLIKÇI ALIMI TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

ÖSYM, Sağlık Bakanlığına 10 bin sözleşmeli sağlık personeli yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Tercih sonuçlarına http://sonuc.osym.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamada, "15-22 Mart 2022 tarihleri arasında tercihleri alınan KPSS-2022/5 Sağlık Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 29 Mart 2022 tarihinde saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin 'https://sonuc.osym.gov.tr' internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebileceklerdir" denildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI 10 BİN PERSONEL ALIM ATAMA NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM tarafından yerleştirilen adayların atama işlemleri, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacaktır. Yerleştirildikleri hâlde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildiği kuruma teslim etmeyen adayların Sağlık Bakanlığı tarafından atamaları yapılmayacaktır.

HAK İDDİA EDİLEMEYECEK DURUMLAR

KPSS'de yüksek puan almak bu kılavuzda yer alan sözleşmeli pozisyonlara yerleştirmede tek başına bir hak teşkil etmeyecektir. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile bilgilerindeki tutarsızlıklar yüzünden yerleştirmesi yapılamayan veya daha alt tercihlerine yerleştirilen adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyecektir. Sağlık Bakanlığının atama için öngördüğü niteliklere sahip olmayan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir.

YERLEŞTİRME SONUÇLARI ÜZERİNDE İNCELEME İSTEKLERİ

Yerleştirme sonucunun incelemesini isteyen adaylar, yerleştirme sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren en geç 10 gün içinde bu kılavuzdaki "Genel Amaçlı Dilekçe" örneğini kullanarak ÖSYM'ye başvurmalıdırlar (Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük dava açma süresini durdurmaz.). Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak Biriminin adayın dilekçesi üzerine bastığı tarih damgası ve numara esas alınır.