TDV El Bab'da ramazan kolisi dağıttı

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından, Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan Bab ilçesinde ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulunuldu.

Giriş Tarihi 26 Mayıs 2017, 00:00 Güncelleme 26 Mayıs 2017, 21:51
TDV El Bab’da ramazan kolisi dağıttı

İÇİNDEKİLER

Suriye'deki iç savaşın ardından büyük tahribatın yaşandığı Halep'in kuzeyindeki Bab ilçesine dönen Suriyelilere Türkiye'nin maddi ve manevi desteği sürüyor.

Bu kapsamda TDV Genel Müdürü Mustafa Tutkun ve beraberindeki gönüllüler, ramazan öncesi ilçedeki ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolisi ulaştırdı.

İçinde şeker, un ve bulgur gibi temel gıda maddelerinin bulunduğu koliler, vakfın Bab'da kurduğu ofisin koordinesinde ihtiyaç sahibi Suriyelilere dağıtıldı.

Mustafa Tutkun, dağıtımın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin iç savaşın başından beri Suriyelilere yardımlarını sürdürdüğünü söyledi.

Suriye'nin kuzeyindeki bölgelerde kamplarda 15 bin kişiye sıcak yemek ulaştırdıklarını ifade eden Tutkun, şöyle konuştu:

"Yardımlarımız sürekli devam ediyor ancak ramazan dönemi dolayısıyla biraz daha farklı olarak iftar için ramazan kolisi olarak da ayrı çalışma yapıyoruz. Ramazan dışında da burada günlük 270 bin ekmek dağıtımımız var. Bir kısmı İdlib bir kısmı da bu taraflarda devam ediyor. Ramazan dolayısıyla 60 bin aileye burada iftar verilecek. 16 bin de ramazan kolisi hazırlandı. Sadece geçen ay 50 bin gıda kolisi AFAD'ın lojistik merkezi üzerinden bölgede dağıtıldı. Sürekli insani yardım anlamında, gıda, giyim malzemesi ve diğer ihtiyaç duyulan malzemeler vakfımız tarafından temin ediliyor. Bugün başlangıç yaptık, arkadaşlarımız devamını getirecek."

HUZURLU RAMAZAN TEMENNİSİ
Yardımlardan alan Hüseyin Mutat da desteklerinden dolayı Türk halkına teşekkür etti.

Türkiye'nin yoğun çabası sonucu Bab ilçesinde rahata kavuştuklarını anlatan Mutat, "Allah'tan ramazan ayını huzurlu bir şekilde geçirmeyi temenni ediyoruz. Türk kardeşlerimize bize yaptıkları bütün yardımlar için teşekkür ediyoruz." dedi.

Mustafa Süfhane ise özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Suriye konusunda gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkürlerinin iletilmesini istedi.