Eyüp Sultan Camisi'nde ramazan hazırlığı

Eyüp Sultan Camisi ve çevresi, ramazan hazırlıkları kapsamında temizlendi. Çalışmada 20 litre gül suyu kullanıldı.

Giriş Tarihi 25 Haziran 2014, 00:00 Güncelleme 25 Haziran 2014, 18:25
Eyüp Sultan Camisi’nde ramazan hazırlığı

İÇİNDEKİLER

Eyüp Sultan Camisi'nde gazetecilere açıklama yapan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, ilçede ramazana hazırlık çalışmalarının yaklaşık bir aydır devam ettiğini söyledi. Aydın, "Başta Eyüp Sultan Camisi olmak üzere beldemizdeki bütün camilerimizi her zaman olduğu gibi temizledik. Ramazana özel de bir temizlik çalışması başlattık" diye konuştu.

İlçede, Eyüp Sultan Camisi'nin dışındaki meydana revaklar ve sahne kurulacağını anlatan Aydın, iftara kadar ve sonrasında çeşitli etkinliklerin düzenleneceğini belirtti.

Eyüp Müftüsü Muammer Ayan ise Diyanet İşleri Başkanlığının belirlediği ramazan temasının kardeşliği teşvik ettiğini dile getirerek, sosyal bağların pekişmesi için bu ayın fırsat olduğunu vurguladı.

Eyüp Sultan Camisi'nde mukabele, vaaz ve hadis dersleriyle ramazanı değerlendireceklerini ifade eden Ayan, "Eyüp Sultan, Türkiye'nin Medine'sidir" dedi.

- Cami avlusu gül suyuyla yıkandı

Ramazan hazırlıkları kapsamında Eyüp Sultan Camisi içindeki avizeler ve mermerler temizlendi. Halıların günlük temizliğinin ardından cami avlusu, 10 litre gül suyu ve deterjanla yıkandı.

Cami dışındaki meydanda yer alan süs havuzuna da 10 litre gül suyu döküldü.