Açıkta satılan ürünlerden uzak durulmasını isteyen Özcan, şunları kaydetti:
"Yapışkan, mat görünümlü ve ambalajsız satılan şekerler kesinlikle alınmamalı. Eğer tadına bakma imkanı varsa, tüketildiğinde ağızda yakıcı bir tat, çözündüğünde ise renk vermemeli. Çikolatalar yağ içeriğinden dolayı mideyi rahatsız etmemeli ve damakta yağlılık hissi bırakmamalı. Özellikle çikolataların yüzeyinde beyazlaşmış tabakanın olmaması gerekir. Bir diğer husus ise bayram şekeri ve benzeri tatlılar tüketilirken mevsim sıcaklıkları da göz ardı edilmemeli. Sağlıklı bir bayram geçirmek için şekeri tadında yemeli ve bırakmalı. Bu konuda istenmeyen sonuçlarla karşılaşmamak için duyarlı davranılması ve dikkat edilmesi gerekmektedir."
Standartlara uygun üretilmeyen şeker ve benzeri ürünlerin gıda zehirlenmelerine neden olabileceğine dikkati çeken Prof. Dr. Özcan, bu tür ürünlerin özellikle çocuklarda diş ve ağız sağlığını olumsuz etkilediğini ifade etti.