TOGG nedir? TOGG CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş kimdir? İşte yerli otomobil özellikleri

Türkiye'nin büyük bir heyecanla beklediği yerli otomobil ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Başkan Erdoğan, Malezya'da gazetecilere yaptığı açıklamada, yerli otomobilin ön gösteriminin 27 Aralık Cuma günü Gebze'de yapılmasının planlandığını ifade etmişti. Sonrasında ise TOGG yerli otomobil ile ilgili yeni bir kare paylaştı. TOGG yaptığı açıklama da Twitter hesabı üzerinden Cuma gününe kadar yerli otomobil paylaşımları yapılacağını açıkladı. Peki TOGG nedir, TOGG açılımı nedir? TOGG'da kimler var, Yerli arabayı kim yapıyor, yerli araba özellikleri neler ve yerli araba ne zaman tanıtılacak gibi soruların cevaplarını araştırıyor. İşte TOGG ve yerli araba hakkında merak edilenler…

Giriş Tarihi 23 Aralık 2019, 16:28 Güncelleme 23 Aralık 2019, 16:29
TOGG nedir? TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş kimdir? İşte yerli otomobil özellikleri

İÇİNDEKİLER

TOGG CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş kimdir? İşte yerli otomobil özellikleri oldukça merak ediliyor. Yerli arabanın tanıtımına günler kala yerli araba hakkında araştırmalar yapılır. Tasarımı ve özellikleri hakkında detayların merak edildiği eyerli araba konusunda TOGG nedir, yerli araba ne zaman tanıtılacak, yerli araba özellikleri neler gibi soruların cevabı merak ediliyor. Yerli otomobilin ne zaman satışa sunulacağı belli olmadı. Ancak TOGG Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş, yerli otomobilin banttan ineceği yıla dair 2022'in belirtildiğini ve bu sürenin kısa olduğuna dair bir yorum üzerine, "Bu soruyu biz de kendimize sorduk. Dünyadaki kıyaslamalara baktığınızda bu süre zarfında bunu yapmak mümkün. Başkaları yapabiliyorsa biz de yapabiliriz." diye konuştu.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

MEHMET GÜRCAN KARAKAŞ KİMDİR?

Gürcan Karakaş 1965 Antalya Akseki doğumlu. 1988 yılında Ortadoğu Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Karakaş, aynı yıl Aselsan'da çalışmaya başladı. 1990 yılında Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş'de görev alan Karakaş, 1991-1992 yılları arasında Almanya Feuerbach'ta dizel püskürtme sistemleri ürün geliştirme mühendisi olarak çalıştı.

1995 yılında Bursa'da teknik aplikasyon projelerinden sorumlu kısım müdürü oldu ve 1996-1997 yılları arasında Almanya Bühlertal'da enerji ve karoseri sistemleri üzerine Japon ve İskandinav müşterilerden sorumlu proje müdürü olarak görev aldı. Gürcan Karakaş, 2004 yılında Bosch Türkiye'ye Genel Müdür olarak atandı.

2007 yılında Bosch'un Almanya'daki merkezine geçen Karakaş, o tarihten bu yana grubun yenileme pazarlarından sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

ALMANYA'NIN EN İYİ YÖNETİCİLERİ ARASINDA...

Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt, 2011 yılında Gürcan Karakaş'ı Almanya'nın en tepesindeki 30 şirketi yönetmeye aday 100 kişiden biri olarak seçmişti. Gazetede Karakaş'ın Bosch firmasında ve Bosch'un son yıllarda artan başarısında çok önemli bir role sahip olduğu yazıldı. 53 yaşındaki Karakaş'ın Bosch Grubu içinde şirketin üçüncü kademe yöneticileri arasına yükselen ilk yabancı kökenli kişi olduğu da belirtilmişti.

TOGG NEDİR?

TOGG Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin kısatlmasıdır.

TOGG'u açılımı: Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş.'dir.

Türkiye'de yerli otomobil üretebilmek için birlikte çalışma kararı alan şirket ve kuruluşlar Kasım 2017'de açıklandı. Bu amaçla Anadolu Grubu (%19), BMC (%19), Kök Grubu (%19), Turkcell (%19), Zorlu Holding (%19) ve TOBB (%5) tarafından 25 Haziran 2018'de Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. kuruldu. Eylül 2019'da Kök Grubu'nun projeden çekileceği iddia edildi. Ekim 2019'da şirket merkezi Şişli, İstanbul'dan Gebze, Kocaeli'ne taşındı. Şirketin CEO'su Gürcan Karakaş, tasarımı 2019 yılı içinde tamamlanacak olan otomobilin 2022'de satışa çıkacağını açıkladı. Tanıtılacak otomobilin elektrikli C segment SUV olacağı duyuruldu.

YERLİ OTOMOBİL NE ZAMAN TANITILACAK?

Başkan Erdoğan, Malezya'da gazetecilere yaptığı açıklamada, yerli otomobilin ön gösteriminin 27 Aralık Cuma günü Gebze'de yapılmasının planlandığını ifade etti.

YERLİ OTOMOBİL NE ZAMAN SATIŞA SUNULACAK?

Yerli otomobilin ne zaman satışa sunulacağı belli olmadı. Ancak TOGG Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş, yerli otomobilin banttan ineceği yıla dair 2022'in belirtildiğini ve bu sürenin kısa olduğuna dair bir yorum üzerine, "Bu soruyu biz de kendimize sorduk. Dünyadaki kıyaslamalara baktığınızda bu süre zarfında bunu yapmak mümkün. Başkaları yapabiliyorsa biz de yapabiliriz." diye konuştu.

BAKAN VARANK YERLİ OTOMOBİLİN FOTOĞRAFINI PAYLAŞTI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank sosyal medya hesabından ön gösterim araçlarının brandalı fotoğrafını paylaştı.

Paylaşımında yerli otomobilin prototipinin tanıtılmasının planlandığı tarih ile "TOGG", "Bilişim Vadisi" ve "Milli Teknoloji Hamlesi" etiketlerine yer veren Varank, iki fotoğraf kullandı.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) logosuyla paylaşılan fotoğraflarda Bakan Varank'ın yanı sıra TOGG Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOGG Yönetim Kurulu başkan yardımcıları Taha Yasin Öztürk ile Tuncay Özilhan, TOGG Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Nazif Zorlu, Ahmet Akça ile BMC Yönetim Kurulu Üyesi Talip Öztürk yer aldı.