5 Nisan İŞÇİ SONUÇ: https://iscisonuc.saglik.gov.tr ASIL- YEDEK İSİM LİSTESİ! Sağlık Bakanlığı 8 bin temizlikçi, güvenlikçi kura sonuçlarına nasıl bakılır? Plaka kodu, CANLI...

Türkiye'nin sağlık sektöründeki ihtiyaçlarını karşılamak üzere Sağlık Bakanlığı, farklı alanlarda istihdam edilmek üzere 8 bin işçi alımı gerçekleştirecek. Temizlikçi, güvenlik, elektrikçi, boyacı, sıhhi tesisatçı gibi çeşitli uzmanlık alanlarında istihdam edilecek olan işçilerin belirlenmesi için heyecanla beklenen kura çekimi için geri sayım sona erdi. Peki, Sağlık Bakanlığı 8 bin temizlikçi, güvenlikçi kura sonuçlarına nasıl bakılır? İşte konu hakkında detaylar...

Giriş Tarihi 05 Nisan 2024, 13:30 Güncelleme 05 Nisan 2024, 13:32
5 Nisan İŞÇİ SONUÇ: https://iscisonuc.saglik.gov.tr ASIL- YEDEK İSİM LİSTESİ! Sağlık Bakanlığı 8 bin temizlikçi, güvenlikçi kura sonuçlarına nasıl bakılır? Plaka kodu, CANLI...

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de sağlık sektörünün güçlendirilmesi adına önemli bir adım olan Sağlık Bakanlığı'nın 8 bin işçi alımı için heyecan dorukta. İŞKUR üzerinden yapılan başvuruların ardından geçen bir aylık sürecin sonunda kura çekimi için geri sayım sona erdi. Şubat ayından bu yana devam eden süreçte binlerce adayın umutla beklediği kura çekimi için beklenen gün geldi.

SAĞLIK BAKANLIĞI KURA ÇEKİMİ SONUÇLARI

SAĞLIK BAKANLIĞI 8 BİN İŞÇİ KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, "8.000 Sürekli İşçi Alım Kurası Gerçekleştirildi İŞKUR tarafından isimleri bildirilen başvuru sahipleri arasından, ilan edilen kadro sayısı kadar asıl (8.000 asıl) ve aynı sayıda yedek adayı belirleyen noter kurası 3-4 Nisan 2024 tarihlerinde Bakanlığımız Bilkent Yerleşkesinde gerçekleştirildi. Kuralar, illerin trafik koduna göre sıralı şekilde, her bir il için ayrı bir oturumda çekildi.

Noter katılımı ve tespiti ile gerçekleştirilen kura, adayların izleyebilmeleri için Bakanlığımız Youtube kanalından canlı olarak yayınlandı, video yayını 2 milyondan fazla kişi tarafından izlendi.

Kura sonuçları Bakanlığımız https://iscisonuc.saglik.gov.tr internet adresinden yayınlanmış olup, adaylar T.C. Kimlik numarası ile giriş yaparak sonucunu öğrenebilmektedir.

Kurada yerleşenlerin atamasına ilişkin bilgi ve belgeler ile diğer her türlü duyurular, önümüzdeki günlerde Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün https://yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde yayınlanacaktır. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

MÜLAKAT YOK!

Konuyla ilgii açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu sözleri kaydetti:

"İŞ-KUR'a yapılan başvurular arasından kura ile 8 bin işçi alımı yapacağız. Çok kısa süre içinde Bakanlığımız merkezinden noter huzurunda ve Youtube üzerinden canlı yayınla kura çekilişini gerçekleştireceğiz. Kura çekilişinin ardından, mülakat olmadan, yakın zamanda yerleştirme işlemlerini tamamlayacağız."

SAĞLIK BAKANLIĞI KURA SONUCU SORGULAMA

Sağlık Bakanlığı 8 bin sürekli işçi alımı kura tarihi ve saati, kura yeri, kura sonuçları, asıl ve yedek adaylara ilişkin listeler, atamaya ilişkin bilgi ve belgeler ile diğer her türlü duyurular Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün https://yhgm.saglik.gov.tr internet adresinden paylaşılacak.

Atama işlemlerine ve kura sonuçlarına ilişkin adaylara ayrıca tebligat veya yazılı bilgilendirme yapılmayacak.

SONUÇ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

Atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır.

Atamaları yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecektir. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

Sağlık Bakanlığı noter kurası sonucu asıl olarak yerleştirme işlemi yapılanlardan istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen, başvuru şartlarını taşımayanlar, ataması yapılıp uygun görülen sürede görevine başlamayanlar, atanma şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan, sözleşmesi feshedilenlerin yerine yedek listenin lk sırasındaki kişiden başlamak üzere atama yapılacak.


BAŞVURU YAPAN ADAYLAR DİKKAT

Bakanlık tarafından ilan edilen kadrolara noter kurası sonucu asıl aday olarak atanmaya hak kazananların, atamaya esas belgeleri kontrol edilecek.

Atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan, yanlış-yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacak. Atamaları yapılsa dahi işlemleri iptal edilecektir.

Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacak.

DOĞRUDAN KURA ÇEKİMİNE GÖRE BELİRLENECEK

Ataması yapılacak işçiler, doğrudan kura çekimine göre belirlenecek. Aynı meslek için farklı öğrenim düzeyinden ( ortaöğretim / ön lisans/ lisans) bölümünden mezun olmak öncelik teşkil etmeyecek.

Kura çekimi sonrası adaylara mülakat veya yazılı sınav uygulanmayacak.