İŞKUR Sağlık Bakanlığı il il plaka kodu ile işçi alımı kura sonuçları 2024! 4 Nisan 2024: Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Zonguldak...

Türkiye genelinde merakla beklenen Sağlık Bakanlığı'nın 8 bin işçi alımı kura çekimi sonuçları nihayet belli olmaya başladı. Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur ve Bursa illerinde yapılan kura çekimleriyle birlikte alınacak işçilerin isim listeleri belli oluyor. Peki, Sağlık Bakanlığı işçi alımı sonuçlarına nasıl bakılır? İşte nihai aday listeleri...

Giriş Tarihi 04 Nisan 2024, 07:11 Güncelleme 04 Nisan 2024, 14:41
İŞKUR Sağlık Bakanlığı il il plaka kodu ile işçi alımı kura sonuçları 2024! 4 Nisan 2024: Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Zonguldak...

İÇİNDEKİLER

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan 8 bin işçi alımı kura çekiminin sonuçları heyecanla bekleniyor. 3 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirilen kura çekimi, adayların meslek ve tercih ettikleri il bazında yapılmış olup, atamalar için asıl ve yedek adaylar belirlenmiştir.

SAĞLIK BAKANLIĞI 8 BİN İŞÇİ ALIMI SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Bakanlıktan yapılan açıklamada "Kura sonuçları aynı gün saat 20:00'den sonra https://iscisonuc.saglik.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir." ifadeleri yer aldı. Sağlık Bakanlığı işçi alımı sonuçları, T.C kimlik numarası, baba adı ve doğum yılıyla birlikte sorgulanabilecek.

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ

3 NİSAN ÇARŞAMBA KURA ÇEKİMİ YAPILACAK İLLER

3 Nisan 2024 (Çarşamba) günü kura çekilişi yapılacak olan iller:

Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir. (Kura çekilişi saat 10:30'da Adana ili ile başlayarak il trafik koduna göre sıra ile çekilecek olup, en son Kırşehir ili için çekiliş yapılarak tamamlanacaktır.)

4 NİSAN PERŞEMBE KURA ÇEKİMİ YAPILACAK İLLER

Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Uşak, Van, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce. (Kura çekilişi saat 10:30'da Kocaeli ili ile başlayarak il trafik koduna göre sıra ile çekilecek olup, en son Düzce ili için çekiliş yapılarak tamamlanacaktır.)

KURADA ÖNCELİK OLMAYACAK

Aynı meslek için farklı öğrenim düzeyinden/bölümden (ortaöğretim/ön lisans/lisans) mezun olmak aday lehine kurada bir öncelik teşkil etmeyecektir.

Sağlık Bakanlığı tarafından ilan edilen kadrolara noter kurası sonucu asıl aday olarak atanmaya hak kazananların atamaya esas belgeleri kontrol edilecektir.

Atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır.



BELGELER ZAMANINDA TESLİM EDİLECEK

Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

Noter kurası sonucu asıl olarak yerleştirme işlemi yapılanlardan, istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar/başvuru yapmayanlar; süresi içerisinde başvuru yapıp da başvuru şartlarını taşımayanlar; ataması yapılıp uygun görülen süre içerisinde göreve başlamayanlar/feragat edenlerin yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak
suretiyle aranan şartları haiz olanlardan atama yapılabilecektir.