İŞKUR temizlik görevlisi güvenlik kura sonuçları! yhgm.saglik.gov.tr 8 bin işçi alımı nihai liste!

Sağlık sektöründe kariyer yapma hayali kuran binlerce aday için beklenen fırsat sonunda geldi. Sağlık Bakanlığı, sektörün ihtiyaçlarını karşılamak ve sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak amacıyla 8 bin yeni işçi alımı yapacağını duyurdu. Bu duyuru, sağlık sektöründe istihdam arayışında olan adaylar arasında büyük bir heyecan yarattı. Başvuruların tamamlanmasının ardından, adayların gözü kulağı artık kura çekiminde. Peki, Sağlık Bakanlığı kura çekimi ne zaman 2024? İŞKUR temizlik görevlisi güvenlik kura sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 03 Nisan 2024, 11:10 Güncelleme 03 Nisan 2024, 11:10
İŞKUR temizlik görevlisi güvenlik kura sonuçları! yhgm.saglik.gov.tr 8 bin işçi alımı nihai liste!

İÇİNDEKİLER

Sağlık Bakanlığı'nın işçi alımı süreci, başvuru yapan adaylar arasında büyük bir heyecanla bekleniyor. Şubat ayından bu yana devam eden süreçte, başvuruların üzerinden 1 aydan fazla zaman geçti. Şimdi ise adaylar, kura takvimine odaklanmış durumda. Peki, Sağlık Bakanlığı kura çekimi ne zaman 2024? İŞKUR temizlik görevlisi güvenlik kura sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

SAĞLIK BAKANLIĞI 8 BİN İŞÇİ ALIMI KURA TARİHLERİ BELLİ OLDU

Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı kura çekimi için merakla beklenen tarihler belli oldu. Bakanlık ÖSYM'nin 27 bin personel alımı ile ilgili yerleştirme işlemlerinin devam etmesi sebebiyle daha önce Mart ayında yapılacağı açıklanan kura takviminde değişikliğe gitti.

Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı kura çekimi 3-4 Nisan 2024 tarihlerinde düzenlenecek. Çarşamba günü başlayacak kura çekimi sonuçlarıyla birlikte yerleştirilmesi yapılan asıl adaylar belli olacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı sonuçları kura çekimi tamamlandıktan sonra isim listesi şeklinde duyurulacak.

Kura sonuçları asıl ve yedek aday olarak açıklanacak. Atamaya ilişkin bilgi ve belgeler ile diğer her türlü duyuru Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü resmi internet sayfası olan yhgm.saglik.gov.tr adresinden paylaşılacak.



Atama işlemlerine ve kura sonuçlarına ilişkin adaylara ayrıca tebligat veya yazılı bilgilendirme yapılmayacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURASI NEREDEN İZLENİR?

Sağlık Bakanlığı işçi ve personel alımı kuraları, Bakanlığın sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanıyor. Kura çekimi sırasında yerleştirilen adayların isim, soyadı ve diğer bilgileri ekranda yer alıyor. Asıl aday kura çekimi tamamlandıktan sonra yedek adayların belirlenmesi için tekrar kura çekimi başlayacak. 8 bin asıl ve 8 bin yedek aday kurası gerçekleştirilecek. Kura çekiminin noter huzurunda Sağlık Bakanlığının YouTube hesabından canlı yayınlanması bekleniyor.



BAŞVURU YAPAN ADAYLAR DİKKAT

Bakanlık tarafından ilan edilen kadrolara noter kurası sonucu asıl aday olarak atanmaya hak kazananların, atamaya esas belgeleri kontrol edilecek.

Atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan, yanlış-yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacak. Atamaları yapılsa dahi işlemleri iptal edilecektir.

Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacak.

DOĞRUDAN KURA ÇEKİMİNE GÖRE BELİRLENECEK

Ataması yapılacak işçiler, doğrudan kura çekimine göre belirlenecek. Aynı meslek için farklı öğrenim düzeyinden ( ortaöğretim / ön lisans/ lisans) bölümünden mezun olmak öncelik teşkil etmeyecek. Kura çekimi sonrası adaylara mülakat veya yazılı sınav uygulanmayacak.



SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI TOPLAM KONTENJAN

Temizlik görevlisi: 3.550

Güvenlik görevlisi: 3.250

Bilgisayar sistem kurulum bakım onarım ve arıza giderme elemanı: 84

Biyomedikal cihaz teknolojileri servis destek elemanı: 127

Elektrikçi (genel): 144

Isıtma ve sıhhi tesisatçı: 143

İnşaat boyacısı/boyacı: 64

Klinik destek elemanı: 600

Marangoz: 32

Oto bakım onarımcısı otomotiv mekanikçisi: 2

Oto elektrikçisi: 2

Otomotiv kaportacısı: 2