Tarih belli oldu! Aile Bakanlığı 8 bin personel alımı sonuçları ne zaman 2024? Yerleştirme ne zaman yapılacak? (isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr)

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan personel alımı başvuruları, vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Bakanlık, KPSS B puanı esas alınarak gerçekleştirilecek olan 8 bin personel alımı için başvuruları 21 Şubat ile 11 Mart tarihleri arasında e-Devlet üzerinden kabul etti. Bu alımla birlikte, merkez ve taşra teşkilatlarında çeşitli kadrolara yerleştirme sağlanacak. Peki, Aile Bakanlığı 8 bin personel alımı sonuçları ne zaman? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 03 Nisan 2024, 09:28 Güncelleme 03 Nisan 2024, 09:28
Tarih belli oldu! Aile Bakanlığı 8 bin personel alımı sonuçları ne zaman 2024? Yerleştirme ne zaman yapılacak? isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr

İÇİNDEKİLER

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 8 bin personel alımının Ramazan Bayramı'ndan önce gerçekleştirileceğini duyurdu.

SONUÇ TARİHİ BELLİ OLDU!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 8 bin personel alımının Ramazan Bayramı'ndan önce gerçekleştirileceğini açıkladı.



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Geçtiğimiz aylarda müjdesini verdiğimiz ve başvurularını aldığımız 8 bin personel alımını bayramdan önce gerçekleştireceğiz. Yeni çalışma arkadaşlarımızı büyük bir heyecanla bekliyor, atamaların hayırlı olmasını diliyorum."

KPSS PUANINA GÖRE YERLEŞTİRME YAPILACAK!

Adaylar KPSS puan üstünlüğü esasına göre tercih ettiği pozisyonlara yerleştirilecek.

Yerleştirme işlemleri sonucunda atanmaya hak kazanan adaylardan istenilen belgelere ilişkin ayrıca duyuru yapılacak.

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Sözleşmeli personel pozisyonlarına başvuru yapan adayların, KPSS puan üstünlüğü esas alınarak sıralanması sonucunda, alınacak personel sayısı kadar asil aday ve 4 katı kadar yedek aday belirlenecek.

KPSS puanları eşit olan adayların bulunması halinde; doğum tarihi önce olan aday, bunda da eşitlik olması halinde mezuniyet tarihi önce olan aday üst sırada yer alacak.

Alıma ilişkin duyuru Bakanlığın resmi internet sayfalarında (www.aile.gov.tr ve/veya aile.gov.tr/pgm) yayımlanacaktır. Bilgilendirmeler Kariyer Kapısı İşe Alım Platformu (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden yapılacak olup, adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacak.

Duyuru ve bilgilendirmeleri adayların takip etmesi önem arz etmektedir.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI PERSONEL ALIM SONUÇ EKRANI

https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/